MINI Concept Aceman: En forsmag på den første fuldelektriske crossover fra MINI
Hjem Logistik/ Transport MINI Concept Aceman bil: En forsmag på den første fuldelektriske crossover fra MINI

MINI Concept Aceman bil: En forsmag på den første fuldelektriske crossover fra MINI

Af Redaktionen

Konceptbilen MINI Concept Aceman giver et førstehåndsindtryk af fremtidens designsprog hos MINI.

Konceptbilen bygger bro mellem MINI 3-dørs og MINI Countryman – og bliver lanceret i løbet af 2024.

Samme opskrift – nye dimensioner

MINI Concept Aceman har fire døre, indvendig plads til fem personer og et stort bagagerum. Konceptbilen måler 4,05 meter i længden, 1,99 meter i bredden og 1,59 meter i højden. Helt i overensstemmelse med de traditionelle principper er konceptbilen kendetegnet ved et funktionelt design, som er forberedt til en ny tidsalder, hvor MINI genopfinder sig selv og tilbyder mere avanceret komfort, mere alsidighed og mere gokartfølelse bag rattet end nogensinde før.

Digitaliseringen har muliggjort et minimalistisk koncept, som samtidigt maksimerer oplevelsen på den typiske MINI måde. Interiøret er reduceret til det absolut essentielle, præcis som designeren af den klassiske Mini havde i tankerne tilbage i 1959. Alec Issigonis designede på det tidspunkt et interiør, der udover sæderne, rattet og gearstangen ikke havde brug for andet end et centralt og cirkulært instrument-display samt et par vippekontakter for at skabe en enestående køreoplevelse.

Traditionen tro er kabinen på konceptbilen designet på samme måde med sit helt specielle farve- og materialevalg. Der er ingen detaljer i hverken krom eller læder. Sammen med de digitale løsninger og OLED-displayet tager konceptbilen MINI ind i fremtiden med respekt for fortiden.

Verdenspremiere på videospilsmesse

MINI Concept Aceman vil blive vist for første gang for offentligheden på verdens største gaming-event ”gamescon 2022” i Köln i Tyskland den 24.-28. august.

Elektrificeret offensiv for en fuldelektrisk fremtid

MINI Concept Aceman: En forsmag på den første fuldelektriske crossover fra MINIDer er gået over 20 år siden det britiske ikon blev relanceret som en del af BMW Group. Siden da er over fire millioner biler trillet ud af fabrikken i Oxford og har fundet vej til mere end 100 lande rundt om i verden.

Sidste år kommunikerede MINI, at mærket i fremtiden kun vil fokusere på fuldelektriske modeller. Efter 2025 bliver der ikke lanceret flere biler med forbrændingsmotor. Inden 2027 vil de fuldelektriske modeller stå for mindst 50 procent af MINI’s globale salg – og fra 2030 vil MINI være et fuldelektrisk bilmærke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>