Moderniser netværket for at imødekomme det skiftende applandskab
Hjem KRØNIKE Moderniser netværket for at imødekomme det skiftende applandskab

Moderniser netværket for at imødekomme det skiftende applandskab

Af Redaktionen

[KRØNIKE] Det kan være vanskeligt at inddrage samtalen om netværk på bestyrelsesniveau.

Moderniser netværket for at imødekomme det skiftende applandskab

Nick Cross, vicepræsident, netværk, sikkerhed og automatisering EMEA, VMware

Netværket er på mange måder et offer for dets succes: hvis det fungerer godt, tiltrækker det ikke opmærksomhed.

Det gør bare hvad det skal, ganske enkelt. Men netværk er afgørende for forretningskritiske og moderne applikationer. Disse apps og deres understøttende mikrotjenester bliver i stigende grad mere inkompatible og dataforbrugende. Og netværkene begynder at blive en vigtig del af dem og fungerer som et bindeled, der leverer digitale funktioner til slutbrugerne.

Medarbejderne bliver mere og mere spredte, og når vi bliver mere og mere afhængige af moderne apps, clouds og nye enheder, er vi nødt til at indse den voksende rolle, som et moderne, transformeret netværk spiller for at lette moderne it for virksomheder, og sikre, at slutbrugere er tilfredse.

Netværk i forbindelse med moderne forretningsvindende apps og data

Apps og deres brugere bliver stadig mere dataforbrugende, og typen af ​​disse data, og hvor de er placeret, har ændret sig. Data er nu meget mere inkompatible end før. De spredes fra datacentret til slutpunkterne og overalt imellem. Mængden af ​​data vokser, og det gør den hurtigt. I 2024 vil der være mere end tre fjerdedele af en milliard apps. Det er en seksdoblet stigning på bare ti år.

Selve karakteren af ​​apps ændrer sig også hurtigt. Traditionelle apps var enorme klumper af kode, der normalt findes på en og samme server. I dette scenarie var netværkets hovedrolle at tilbyde forbindelser mellem punkter. Moderne cloud-apps er helt anderledes.

De består af et antal små, individuelle moduler, som findes overalt og kommunikerer med hinanden via netværket som dermed danner appen. Dette gør netværket til en del af den moderne app, hvilket betyder at netværk har fået et helt nyt anvendelsesområde.

Slutbrugernes ønske om funktionsrige apps driver også disse ændringer og tvinger udviklere til at udvikle dem i en hidtil uset hastighed. Dette kræver nye netværk, der har en netlignende struktur, og som skaleres jævnt og automatisk uanset hvor data og apps er placeret. De fleste traditionelle netværksinfrastrukturer er ikke egnede til dette formål. Organisationer har brug for et selvkørende, moderniseret, skalerbart og fleksibelt netværk, der imødekommer moderne virksomheders behov.

Netværk i forbindelse med behovet for sikkerhed

Sikkerhed og netværk har altid gået hånd i hånd, men når truslerne øges, og kravene til netværkene vokser, bemærker vi en endnu hurtigere konvergens. Resultatet er en udvikling af organisationens netværksgrænse, hvor omverdenen sløres. Det er ved at blive normen for at muliggøre benyttelsen af moderne cloud-apps, SaaS, fjernarbejde osv.

Imidlertid medfører dette flere enorme vanskeligheder. Den første er kompleksitet. Når organisationer introducerer moderne apps, der i mange tilfælde er placeret lokalt, i cloud og i slutpunkterne, bliver det ekstremt vanskeligt for IT-afdelingen at håndtere appen og serviceområdet konsekvent. Det andet er et større angrebsområde – den øgede netværkskommunikation mellem og inden for distribuerede apps giver anledning til flere potentielle sikkerhedsbrister.

Hvis du kan tilbyde øget sikkerhed via netværket i stedet for en overflod af separate punktløsninger, giver det en universel sikkerhedsmetode, hvor du får “zero-trust”, øget kunstig intelligens, flere automatiseringsmuligheder og mere fleksibilitet. Dette er nogle af det moderne netværks vigtigste egenskaber.

Nøglefaktorer for et vellykket moderne netværk

Moderne netværk er en softwaredefineret, virtuel udvikling af det traditionelle fysiske netværk og bruger den tilgængelige infrastruktur. De giver adgang til universelle og ensartede forbindelser og leverer indbygget sikkerhed til moderne og traditionelle apps, der hurtigt opfylder brugernes krav ved at automatisere netværks- og sikkerhedspolitikker.

Moderne netværk har følgende komponenter:

  • Forbindelsestjenester til moderne apps

Moderne netværk bruger kapacitet som et servicenetværk, så apps kan kommunikere internt og med hinanden samt sikkerhedsmodeller såsom SASE (Secure Access Service Edge) for at gøre netværk så fleksible, at de kan tilpasse sig skiftende forretningsbehov i realtid.

  • Multi-cloud netværk virtualisering

Moderne netværk skal tage sig af og reparere sig selv og bruge AI og ML til regelmæssig at konfigurere netværks- og sikkerhedspolitikker. Her kommer SASE ind igen og dirigerer trafik på pakkebasis til forskellige clouds og placeringer for at opnå den bedst mulige brugeroplevelse.

  • Uafhængig af den fysiske netværksinfrastruktur

Softwaredefinerede netværk er det, der gør det hele smidigt. Men den underliggende fysiske netværksinfrastruktur spiller stadig en grundlæggende rolle. Det fungerer som en universel platform og styres af det overlejrede virtuelle netværk. Det kan konfigureres og redesignes til at imødekomme forretningsbehov, når det kræves.

Viden om moderne netværk ligger bag succesfuld forretning

Kundeoplevelsen er direkte knyttet til forretningssucces og påvirkes af både moderne apps og de data, der strømmer gennem dem. I sidste ende er moderne netværk designet til bedst at imødekomme slutbrugerens behov, uanset om de er ansatte eller kunder. Ikke alene gør de det muligt at tilpasse sig bedre til forretningsresultaterne, de tilbyder også et uundværligt, tilpasningsdygtigt digitalt fundament, som den nye, digitalt orienterede verden hviler på.

Af Nick Cross, vicepræsident, netværk, sikkerhed og automatisering EMEA, VMware

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>