Net.Sitter omdanner beskyttelsesrum til ekstremt sikkert datacenter

Det moderniserede og udvidede datacenter har en kapacitet på næsten to petabyte og sikrer Net.Sitters kunder 100 procent tilgængelighed.

Net.Sitter omdanner beskyttelsesrum til ekstremt sikkert datacenterFlere udvidelser er allerede på vej.

Udfordringerne for de fleste datacentre handler om tilgængelighed, driftssikkerhed og kapacitet. Men nogle datacenterudbydere står over for mere unikke udfordringer enten på grund af deres placering, deres kunders krav eller et behov for at fremvise førende teknologi. Det er Net.Sitter GmbH et godt eksempel på.
Virksomheden, der udbyder hosting og sælger datacenterløsninger, ligger i den smukke universitetsby Schwäbisch Hall i nærheden af Stuttgart i det sydvestlige Tyskland. Virksomhedens kunder har mellem én og 500 brugere, og de kommer fra en lang række brancher – sundhedssektoren, regnskabsvæsenet, produktionsbranchen, bilbranchen, servicesektoren og detailhandlen. Net.Sitter tilbyder e-mail- og datahosting, herunder server-, lagrings-, krypterings- og backupsystemer samt skalerbare Software as a Service-ydelser (SaaS) og programmer til skybaseret databehandling. Virksomheden er også distributør af Eatons power management-systemer. Derfor er det vigtigt, at power management i virksomhedens eget datacenter er helt i top.

Fra beskyttelsesrum til datacenter

Net.Sitter havde allerede sit eget serverrum, der bestod af fem racks, men den voksende forretning og kundernes krav betød, at det blev nødvendigt at udvide kapaciteten for at skabe yderligere redundans. Net.Sitter så potentialet i at udvide forretningen og udbuddet for at få flere kunder, øge omsætningen og sikre virksomhedens fremtidige vækst. De vigtigste målsætninger var at foretage en omfattende modernisering og udvidelse for at skabe fuld tilgængelighed af ydelser, der overstiger effektivitetsparametre og at imødegå eventuelle risici ved udsving i strømkapaciteten i elnettet.

Men for at kunne indfri målsætningerne, var der tre store udfordringer, Net.Sitter skulle løse.
Den første udfordring kom udefra – fra selve elnettet. I det område af Tyskland, hvor Net.Sitter holder til, er energileverandørerne i vid udstrækning gået over til at bruge vedvarende energi til energiproduktion, især vind- og solenergi. Det har medført en stigning i antallet af strømafbrydelser og en mere upålidelig strømkvalitet. Virksomheden ønskede at opnå mindst otte timers uafhængig strømforsyning til at håndtere eventuelle udfald. Derfor var det første mål at skabe en redundant strømforsyning, der kunne køre længe nok. Strømforsyningen skulle være batteridrevet, fordi det tager tid at få dieselgeneratoren, der forsyner bygningen med strøm, op at køre.

Den anden udfordring var at oprette et helt redundant system med todelt tilslutning af hver enkelt komponent til strøm og styring.

Den tredje – og mest unikke – udfordring kom fra bygningen. Net.Sitter har til huse i en bygning, hvor der ligger et gammelt beskyttelsesrum i kælderen. Det udgør en meget sikker placering for virksomhedens datacenter, hvilket er en stor fordel for virksomhedens sikkerhedsbevidste kunder. Men det betyder også, at rummet er designet med begrænsede adgangsforhold i form af fx små døre, der er placeret på forskellige niveauer, og en grundplan der gør det svært at flytte rundt på stort og tungt udstyr. Nogle af dørene var bare 1 cm større end den UPS, der skulle igennem dem.

Ud over disse udfordringer krævede mange af Net.Sitters kunder, at tjenesterne skulle overholde branchestandarder som EU-DSGVO/GODB, og at virksomheden skulle være certificeret i henhold til de internationale standarder ISO9001:2015 og ISO27001:2013. Desuden skulle virksomhedens datacenter, som en del af Net.Sitters rolle som Eaton-forhandler, fremstå som et lysende eksempel på Eatons power management-løsninger og vise kunderne de mest moderne teknologier samt overvågnings- og administrationstilgange.

Tæt samarbejde med Eaton

Net.Sitter omdanner beskyttelsesrum til ekstremt sikkert datacenterNet.Sitter udviklede sammen med Eaton et koncept, der kunne give Net.Sitter de kapacitetsreserver og den uafhængige strømforsyning, der var brug for. Eaton undersøgte først den tilgængelige plads i det tidligere beskyttelsesrum for at udvælge en UPS med de korrekte dimensioner og finde en placering til den og resten af udstyret i det lidt skævt indrettede beskyttelsesrum. Eaton designede derefter en omfattende power management-løsning med redundante UPS-systemer, strømfordeling, -overvågning og -styring i tilfælde af strømafbrydelser eller miljømæssige hændelser.

“Det var god fysisk og mental træning at bygge datacenteret. Eaton oversteg vores forventninger med deres gode service og hurtige beregninger af, hvad vi havde brug for, og hvad der var muligt,” siger Thomas Busse, administrerende direktør for Net.Sitter.

“På grund af de særlige forhold, vi havde i vores beskyttelsesrum, var Eaton nødt til at være utrolig nøjagtige med målene på deres UPS’er. Vi havde kun 1 cm ekstra plads til at få UPS’en gennem beskyttelsesrummets døre, fordi de er så små. Vi skulle derefter manuelt bære to tons batterier hen til rummet.”

Øget uafhængighed og intelligent power management

Løsningen, som Eaton og Net.Sitter designede, bestod af fem racks med mulighed for at udvide til 20, nye UPS’er med øget uafhængighed og et system, der gav mere intelligent power management og synlighed på tværs af datacenterets strømkæde. Systemet omfatter:

• To Eaton 8 kVA 93PS UPS’er, der kan udvides til 40 kVA. De blev valgt, fordi de giver den bedste tilgængelighed af alle UPS-enheder i deres effektområde. 93PS-modellen passer perfekt til Net.Sitters behov: Den er optimeret til små datacentre og forretningskritiske programmer, har integreret redundans med 10 timers uafhængig strømforsyning og – en ting, der var altafgørende for placeringen – de mindste dimensioner på markedet.

• Fem racks, der kan udvides til 20.

• Eaton rackmonterede strømforsyningsenheder (ePDU’er) anvendes til at distribuere strømmen og måle strømforbruget i hvert rack, hvilket gør Net.Sitter i stand til at administrere kapaciteten og fakturere præcist. Med ePDU’erne kan Net.Sitter også automatisk lukke ned for og genstarte tilsluttet it-udstyr.

• Intelligent Power Manager-infrastruktur (IPM), som gør, at Net.Sitter hurtigt og nemt kan forstå og overvåge strøm- og miljømålinger på it-racks, alt sammen sat op til virksomhedens itinfrastruktur. Desuden kan Net.Sitter bruge Eatons IPM-infrastruktur til at forstå tendenser i aktuel strømkapacitet og -forbrug, så fremtidige udvidelser kan planlægges. Net.Sitter er den første kunde i Tyskland, der har installeret Eatons IPM-infrastruktur.

• Eaton Intelligent Power Manager-software (IPM), som kan integreres med Net.Sitters eksisterende VMware-virtualiseringsplatform. Det gør det muligt at fjernovervåge og styre enheder på tværs af netværket fra en enkelt grænseflade. Net.Sitter har en sølvlicens, som understøtter op til 100 noder.

Eaton har designet et redundant system baseret på Eatons ATS16-switch med automatisk overførsel fra én strømkilde til en anden. Det gør det muligt for to enheder inden for et datacenter at være tilsluttet to strømkilder på én gang med automatisk overførsel, hvis en af strømkilderne fejler, eller hvis UPS’en er utilgængelig på grund af vedligehold. På den måde sikres konstant strømforsyning til det tilsluttede udstyr. Eaton ATS kan knyttes til flere enheder på samme tid for at spare omkostningerne til dyre redundante strømforsyninger.

Net.Sitter har opbygget sit datacenter i moduler, så fremtidige opgraderinger af virksomhedens energiløsninger op til maksimum 40 kVA kan klares med softwareopdateringer i stedet for at kræve yderligere elarbejde. Eaton har leveret et lukket system, hvor al power management og miljøovervågning, herunder luftfugtighed, temperatur og køling, håndteres af Eaton-løsninger. Ifølge Net.Sitter har tilgangen med kun én leverandør gjort det muligt at reducere omkostningerne og vise, hvor effektive Eatons datacenterløsninger til infrastrukturstyring er.

Flere udvidelser forude

Det moderniserede og udvidede datacenter blev sat i drift blot fire måneder efter den indledende planlægning gik i gang. Datacenteret kører nu med det nye power management-koncept. Et halvt år senere opnåede Net.Sitter sin ISO 27001-certificering, foruden 9001-certificering og dobbelt certificering, hvilket betyder, at virksomheden kan levere hosting til bil- og flyindustrien.
Hen over det seneste år har systemet sikret 100 procent tilgængelighed til Net.Sitters kunder. Systemet betyder også, at Net.Sitter har de rigtige værktøjer på plads til at vækste sine hostingaktiviteter, at vækstraterne har været gode, og at der hver måned kommer nye kunder til. Derudover har Net.Sitter næsten fordoblet kapaciteten på sit datacenter fra år til år. De er nu oppe på en kapacitet på næsten to petabyte og planlægger allerede at udvide deres strøm- og batterikapacitet yderligere for at kunne understøtte stigende forretningskrav.