NKE-Elnet i Næstved  indgår et samarbejde med Aidon
Hjem NYHEDER NKE-Elnet i Næstved indgår et samarbejde med Aidon

NKE-Elnet i Næstved indgår et samarbejde med Aidon

Af Redaktionen

NKE-Elnet har valgt at indgå et samarbejde med finske Aidon, omkring leverancen af Aidon’s nyeste 7000-elmålerserie, som vil være med til at fremtidssikre driften hos NKE-Elnet. 

Første skridt i samarbejdet består af en mindre leverance af husstandsmålere og en erstatning af NKE-Elnet’s nuværende CT-målere og højspændingsmålere.

Samarbejdet har allerede i den indledende fase givet større fleksibilitet, mere detaljeret information og vil på sigt spare NKE-Elnet for fysiske besøg hos kunderne, da løsningen er fuldautomatiseret.

NKE-Elnet er et lokalt kommunaltejet forsyningsselskab og en del af NK Forsyning. NKE-Elnet har ansvaret for elforsyningen til cirka 18.000 bolig-og erhvervskunder i Næstved og leverer hvert år cirka 115 millioner kilowatttimer.

Fremtiden indenfor elforsyning handler om korrekt data i realtid. Det er altafgørende for driften af elnettet, at kunne indsamle teknisk data og opnå viden om hvor og hvor stort forbruget er, hvornår og hvor der er ved at være flaskehalse eller risiko for nedbrud. Med det for øje valgte NKE-Elnet i Næstved at afprøve Aidons seneste teknologi.

NKE-Elnet i Næstved  indgår et samarbejde med Aidon

Carlo Lazar

”Hvis vi skal kunne levere den bedste service og sikre el-leverancerne til vores kunder, er det vigtigt at vi er helt på forkant med udviklingen. Vi havde en positiv dialog med Aidon og valgte på denne baggrund at teste Aidon som leverandør af vores nye intelligente elmålere til slutbrugerne såvel som transformermålere og højspændingsmålere.Målerne kan give give os detaljeret realtids info, sende alarmer ved anormaliteter og peaks og give os et optimalt overblik,” beretter Peder Hansen, chef for elnet-delen hos NKE-Elnet.

NKE-Elnet havde blandt andet nogle udfordringer med hjemtagning af forbrugsdata fra en række privatkunders elmålere og disse elmålere var en del af den første udskiftning. Resultatet har været positivt og data blev hjemtaget straks efter udførelsen af installation, ved hjælp af Aidons push teknologi.

”Med Aidon’s intelligente elmålere og brugervenlige målersystem har vi fået adgang til en masse nye og relevante data, som vi ikke havde tidligere. Vi kan nu planlægge og prioritere opdateringer af elnettet langt bedre, hvilket bringer os frem i første række nationalt, hvad angår at arbejde mere effektivt og overgå til en bedre digitaliseringsløsning med det elnet vi har, frem for langt dyrere og muligvis unødvendige opgraderinger. Det er godt for både os og kunderne,” slutter Peder Hansen.

”Vi har fået en god start i Danmark og vi er meget glade for tilliden fra NKE-Elnet og at de ser værdien i vores løsninger og samarbejdet,” siger Carlo Lazar, Aidons Country manager for Danmark.

Aidon er blandt de førende på det nordiske marked for intelligente elmålere og smart grid. De står allerede for mere end 50% af markedet Norge, 40% i Finland og tilsvarende store andele i Sverige. Med det stigende elforbrug, der ifølge Energinet vil være 100 procent større i 2030, vil der være stadigt større behov for at sikre at elektriciteten bliver anvendt optimalt, styre belastningen og undgå nedbrud af elnettet og tilpasning til hele digitalisering af samfundet.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>