Norwegian åbner ny rute fra København til Stavanger

Norwegian annoncerer en ny rute mellem København og Stavanger.

Norwegian åbner ny rute fra København til Stavanger 1
Preikestolen ved Stavanger er en 604 meter høj, flad klippe med lodret fald. Foto: Matthias Tillen/Unsplash

Med fire ugentlige afgange bliver der rig mulighed for at besøge den norske off-shore hovedstad Stavanger i storslåede naturomgivelser. Det bliver Norwegians tredje direkte rute til Norge fra Københavns Lufthavn, hvor de to andre går til Oslo og Bergen.

Ruten mellem København og Stavanger får fire ugentlige afgange på mandage, torsdage, fredage og søndage, hvilket gør den oplagt for både weekend-rejsende og forretningsrejsende.

Stavanger byder på mange fine oplevelser, blandt andet Stavanger Katedral fra 1200-tallet, Norsk Oljemuseum og de farverige huse i shopping-gaden Øvre Holmegate. Stavanger er centrum for Norges off-shore industri og den nye rute henvender sig dermed også til forretningsrejsende.

”Det er gode nyheder for både norske og danske rejsende, når vi til foråret åbner vores nye rute mellem Stavanger og København. København er en meget populær destination for nordmænd, der elsker byens puls og kulturelle tilbud. Danske naturfans kan glæde sig over direkte adgang til det sydvestlige Norges storslåede landskaber, herunder ikke mindste den verdensberømte Preikestolen. Vi glæder os til at byde passagererne velkommen ombord på vores moderne og komfortable fly,” siger Magnus Maursund, der er Senior Vice President Commercial Short Haul i Norwegian.

Preikestolen er 604 meter høj, flad klippe med udsigt over Lysefjorden – og er et af Norges mest besøgte naturfænomener med over 300.000 besøgende i sommeren 2019. Der er en 3,8 kilometer lang vandresti til toppen, hvor man ofte kan opleve BASE-jumping, og det er således et oplagt rejsemål for både naturelskere, vandrere og folk med hang til adrenalin.

Mere om ruten

Norwegian opererer ruten SVG-CPH med fire ugentlige afgange på mandage, torsdage, fredage og søndage.

Norwegian har direkte ruter fra København til Bergen med fire ugentlige afgange og Oslo-Gardermoen med 41 afgange om ugen.