Nu produceres Jaguar E-TYPE som elbil
Hjem EFTER ARBEJDE Nu produceres Jaguar E-TYPE som elbil

Nu produceres Jaguar E-TYPE som elbil

Af Redaktionen

[EFTER ARBEJDE] Den er blevet døbt verdens smukkeste bil. Nu bliver det muligt at få Jaguar E-TYPE som verdens smukkeste elbil.

Nu produceres Jaguar E-TYPE som elbil 2Det er omtrent et år siden, at Jaguar Land Rover i London afslørede en Jaguar E-TYPE ombygget til el.

Det var noget, der fik megen opmærksomhed, og tilsyneladende er Jaguar Classic blevet kimet ned af kunder, der godt kunne tænke sig at få fingrene i den genfødte klassiker. I hvert tilfælde har Jaguar Classic nu besluttet at begynde en decideret ”produktion” af E-TYPE som konverteret elbil. Udgangspunktet er versionen med den seks cylindrede motor.

Den klassiske Jaguar E – TYPE har fået skiftet sin sekscylindrede motor ud med en elektrisk motor på 220 kW og et batteri på 40 kWh. Med den pakke ombord skyder den klassiske bil fra 0 – 100 km/t på et godt stykke under syv sekunder. Tæt på originalen med seks cylindre.

Men, det er altså kun når man kigger under ”huden” på bilen, at man for alvor kan se forandringen. For det utrænede øje ligner det en totalt restaureret Jaguar E-TYPE Roadster.

Forlægget for de ”nye” E-TYPE Zero er Series 1.5 Roadster fra 1968, og teknikerne er gået langt for at sikre, at så meget som muligt er det samme som tilbage i 1960’erne.

Således har Litium Ion batteripakken, som driver bilen, samme dimensioner som den oprindelige seks cylindrede XK motor, og har faktisk også samme vægt. De eksperter, der har udviklet bilen, har i øvrigt sikret sig, at det hele ligger præcis, hvor den oprindelige motor lå.

Forrest ligger batteripakken på 40 kWh og lige bagved elmotoren, som ligger hvor gearkassen oprindeligt lå. En lang række af komponenterne kan i øvrigt genfindes i den helt nye Jaguar I-PACE. Ved at placere tingene samme sted sikres, at bilens oprindelige struktur inklusiv bremser og affjedring ikke er udskiftet. Bilen opfører sig altså helt som en original E- type.

Tim Hanning, Director Jaguar Land Rover Classic siger om projektet:

“ Vi er virkelig blevet overvældet over de positive reaktioner som Jaguar E-TYPE Zero Concept har fået det seneste år. At vi fremtidssikrer nydelsen ved klassiske biler er en markant gevinst for Jaguar Classic. E-TYPE Zero tydeliggør den fantastiske arv fra Jaguar E-TYPE, og ekspertisen og de håndværksmæssige færdigheder hos Classic Works. Samtidig demonstrerer vi Jaguar Land Rovers dedikation til at skabe biler med 0-udslip som gennemgående tema i vores forretning – også hos Jaguar Classic”.

Med E-TYPE Zero har man forsøgt at komme så tæt på originales specifikationer som muligt, men med et par få opdateringer. Interiøret er holdt næsten som i 1968 med få modifikationer, mens man af hensyn til energieffektiviteten har skiftet de oprindelige forlygtepærer ud med LED lys

Den nye E-TYPE har en rækkevidde på 270 kilometer.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>