Luftteknologi er en omkostningseffektiv løsning på indeklimaproblemer
Hjem NYHEDER Ny luftteknologi er en omkostningseffektiv løsning på indeklimaproblemer

Ny luftteknologi er en omkostningseffektiv løsning på indeklimaproblemer

Af Redaktionen

Nu får 20 udvalgte kommuner mulighed for at deltage i et pilotprojekt og teste ny luftteknologi i klasselokaler med de omdiskuterede indeklimaproblemer.

Målet er at vise, hvordan skolerne omkostningseffektivt kan forbedre indeklimaet – og samtidig forbedre danske elevers indlæring, trivsel og sundhed.

Lugten af daggammel mælk, sure sokker og leverpostej er for mange lig med et indelukket klasselokale efter en lang dag med begrænset udluftning. Det er ikke kun generende for næsen, for faktisk har et dårligt indeklima både fysiske og psykiske konsekvenser for dem, der opholder sig i lokalet. Studier fra blandt andet Realdania og Danmarks Tekniske Universitet viser, at et dårligt indeklima kan have store negative konsekvenser for børns indlæring og koncentration samt deres generelle trivsel og sundhed. Alligevel er både CO2 og partikelniveauer alarmerende høje på de fleste af landets skoler.

”Det er bekymrende, at skolernes indeklima halter efter, når vi ved, at det har stor betydning for børns sundhed og udbytte af undervisningen. Vi har derfor i samarbejde med GC Healthcare og Dansk Miljørådgivning søsat et pilotprojekt, der skal vise, hvordan man kan skabe bedre rammer for et sundt indeklima uden omfattende og dyre renoveringsprojekter. Vi glæder os til at se effekten, og vi håber, at både elever og lærere vil opleve en markant effekt,” siger Luke Hamilton Garner, Vice President inden for Device & Document Solutions i Atea.

Luftteknologi er en omkostningseffektiv løsning på indeklimaproblemer

Pilotprojektet kan give store besparelser. Udgiften til at installere den nye luftteknologi i helt op til 10 kommunale bygninger er nemlig blot det samme beløb, som en traditionel renovering af én enkelt kommunal bygning med et eksisterende ventilationsindlæg koster. Her ligger prisen normalt på 12- 15 millioner kroner. Testprojektet dækker hele Danmark, og i alt 20 kommuner får mulighed for at være med.

Tilmeldingen løber fra mandag den 1. november til 31 januar 2022.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>