Ny Public Cloud-undersøgelse: Frygt og dårlige forbindelser hæmmer vækst

​Frygten for IT-sikkerhedsbrud og dårlige forbindelser er to barrierer for udrulning af public cloud-teknologi i europæiske virksomheder.

Ny Public Cloud-undersøgelse: Frygt og dårlige forbindelser hæmmer vækst 1Det fremgår af ny undersøgelse foretaget af analysefirmaet Vanson Bourne på vegne af Barracuda Networks. Ifølge nordisk direktør vælger flere derfor at fokusere på SD-WAN teknologi som mulig løsning.

I 2020 forventer Forrester Research, at det globale public cloud-markedet vil udgøre knap USD 300 mia. og public cloud er en central del af mange virksomheders IT-strategier for 2020.

Men hvad betyder denne enorme vækst for europæiske virksomheder – og hvilke barrierer er der for at udnytte de nye muligheder?

Det har IT-sikkerhedsvirksomheden Barracuda bedt analyseinstituttet Vanson Bourne spørge 750 IT-beslutningstagere, herunder 300 europæiske, med ansvar for, eller viden om, deres organisations cloud-infrastruktur.

Herunder er et udpluk af konklusionerne:

  • Public cloud vil fordobles på fem år – men EMEA halter fortsat bagefter: I EMEA er ligger 36 pct. af it-infrastruktur i public cloud, hvilket vil fordobles til 72 pct. på fem år. Amerikanske virksomheder er længere fremme med en andel på hhv. 58 og 76 pct.
  • Frygt for sikkerheden vil ikke forsvinde: Hele tre ud af fire virksomheder på globalt plan har været ramt af it-angreb, hvilket er en stor stigning fra de 56 pct., som blev angrebet i 2017. Den gennemsnitlige tid, der bruges på at håndtere og forebygge angreb er på seks timer hver uge for virksomheder.
  • IT-sikkerhed hæmmer public cloud-udrulning for to ud af tre i EMEA: Hele 66 pct. af virksomheder i EMEA svarer, at sikkerhedsovervejelser har hæmmet deres arbejde med public cloud. Adspurgt til de største bekymringer i forbindelse med implementering af cloud, svarer 40 pct., at sikkerhed i forhold til public cloud-infrastruktur vejer tungest, efterfulgt af cyberangreb (38 pct.) og sikkerheden i public cloud-applikationer (30 pct.).
  • Farligt at undervurdere gode forbindelser: Succes med public cloud afhænger også af forbindelserne til virksomhedernes eksisterende IT. Her svarer 25 pct., det er vigtigt at kunne integrere public cloud med virksomhedens eksisterende systemer (legacy systems), mens bedre integration til private skyer er vigtig for 38 pct. og bedre integration til on-premise-infrastruktur vurderes vigtig for 36 pct. af de adspurgte.

Ifølge Peter Gustafsson, der er nordisk direktør hos Barracuda, er et softwaredefineret netværk, såkaldt SD-WAN, en af løsningerne, som europæiske virksomheder benytter:

“Flere virksomheder er bekymrede for, om de kan beskytte deres IT, nu hvor det ikke længere står i kælderen – og det skaber en udfordring for public cloud, især i EMEA. En af de strategier, der kan håndtere public cloud – både med hensyn til sikkerhed og forbindelser – er SD-WAN. 43 pct. har allerede udrullet eller planlægger at udrulle denne teknologi for at håndtere sikkerhedsprocedurer og sikre den nødvendige båndbredde,” fortæller Peter Gustafsson.