Ole Lehrmann Madsen trækker sig d. 31.12.2019 for at gøre plads til en ny direktør efter opbygning og udvikling af Alexandra Instituttet.
Det, der udsprang af stærke og visionære Aarhus-kræfter i 1999, har nu vokset sig stort og velfungerende med over 120 stærkt kompetente medarbejdere i både Aarhus og København.
– Det har været 19 helt fantastiske år. Alexandra Instituttet har udviklet sig til langt mere, end vi havde drømt om i starten. Vi har placeret os centralt i det danske innovationssystem i forhold til at hjælpe med at omsætte samfundets investeringer i ny it-forskning og teknologi til nye innovative produkter og løsninger hos virksomheder og offentlige organisationer, siger Ole Lehrmann Madsen.
Nu igangsætter bestyrelsen i samarbejde med Amrop en proces med at finde en ny CEO, som skal føre instituttets succes videre. Det har været 19 år med vækst og et unikt forskningsmæssigt og kommercielt fokus på mulighederne med digitalisering.
En dagsorden, som er mere relevant end nogensinde for danske virksomheder, politikere og samfundet. Specielt har 2018 været et fantastisk år, hvor instituttet har haft en markant vækst og fået mange nye store opgaver i hus.
– Den nye direktør skal sammen med de dygtige medarbejdere føre dette arbejde videre. Det er en helt unik position at stå i spidsen for, hvor man arbejder sammen med nogle af landets mest kompetente medarbejdere og samtidig gør noget godt for udviklingen af samfundet. Det er en innovativ it-virksomhed med fokus på både marked og fremtidens teknologier. En fantastisk kombination, der skaber værdi, vækst og velfærd, forklarer bestyrelsesformand, Steen Lynenskjold.
Får det innovative Danmark til at rykke
– Som uvildigt og innovativt vidensinstitut i det danske innovationssystem skal man manøvrere mellem mange interessenter. Vi formår at få alle til at arbejde sammen om digitalisering, fordi vi netop har erfaring med at finde fordelene for alle ved at deltage. Vi samarbejder med de bedste danske og mange udenlandske universiteter. Vi står i front for strategisk vigtige projekter og samfundspartnerskaber som f.eks. DABAI og spiller en aktiv rolle i at udvikle og implementere digitale satsninger i erhvervslivet. Det er en vigtig rolle, som vi værner om og udvikler, forklarer Ole Lehrmann Madsen.
Ifølge ham er styrkepositionen et resultat af den opbakning, der fra starten var fra en bred kreds af virksomheder, offentlige institutioner og engagerede bestyrelsesmedlemmer.Det er desuden lykkedes instituttet at tiltrække stærkt kompetente specialister og en effektiv stab, som alle forstår, hvordan man navigerer mellem forskning på universiteterne og behovet for digital innovation blandt offentlige og private virksomheder. Det er da også den mere strategiske side, som Ole Lehrmann Madsen nu skal fokusere på.
– Jeg ser frem til ikke længere at stå med ansvaret for den daglige drift men fremover at kunne koncentrere mig om mere udadvendte opgaver – selvfølgelig uden indblanding i den fremtidige ledelse af instituttet, understreger Ole Lehrmann Madsen, der startede ud med direktørstillingen 4-5 timer om ugen.
Ansættelsesforløbet starter nu og forventes at være på plads inden sommer med tiltrædelse omkring d. 1.10.2019. Den nye administrerende direktør vil arbejde sammen med Ole Lehrmann Madsen frem til 31.12.2019, hvor den endelige overdragelse vil finde sted.