Danske virksomheder fordobler brugen af intelligente enheder i biler
Hjem Undersøgelse Danske virksomheder fået øjnene op for brugen af intelligente enheder i biler

Danske virksomheder fået øjnene op for brugen af intelligente enheder i biler

Af Redaktionen

Teknologierne bruges blandt andet til at nedbringe udledningen af CO2 og skabe besparelser.

Danske virksomheder har det seneste år skruet markant op for brugen af telematik – også kendt som bilernes svar på smart home-løsninger.

Der er tale om onlineteknologi, der forbinder virksomhedernes biler med internettet, der gør det muligt at indsamle en lang række data. Blandt dem oplysninger om brugernes køreadfærd i form af eksempelvis hastighed, acceleration og brændstofforbrug, hvilket alt sammen kan bruges til at øge sikkerheden i kørslen og nedbringe virksomhedernes omkostninger.

En undersøgelse fra analyseenheden Arval Mobility Observatory viser, at 56 procent af danske virksomheder i dag gør brug af telematik, hvilket er mere end en fordobling i forhold til perioden inden covid-19. Således viste en tilsvarende undersøgelse fra foråret 2020, at 26 procent af danske virksomheder dengang gjorde brug af intelligente enheder i bilflåden. På daværende tidspunkt lå det internationale gennemsnit på 33 procent, mens det i dag ligger på 56 procent.

Danske virksomheder fordobler brugen af intelligente enheder i biler

Andreas Knudsen, kommerciel direktør i Arval Danmark

”Mange danske virksomheder har fået øje på fordelene ved en mere intelligent styring af deres bilflåder for at kunne opfylde deres CSR-politikker, og fordi det er en måde at gøre virksomheden grønnere. Virksomhederne får et nyt indblik og et styringsværktøj, som de ikke har haft tidligere. At udviklingen er sket under nedlukningen af Danmark, skyldes formentlig, at virksomhederne har haft behov for at reducere flådeomkostninger og i højere grad været åbne over for at omfavne ny teknologi for at optimere flådestyringen. Fx i forbindelse med skiftet til hjemmearbejde, et lavere og anderledes kørebehov samt at markedet har stort fokus på digitalisering,” siger Andreas Knudsen, kommerciel direktør i Arval Danmark.

Undersøgelsen fra Arval Mobility Observatory viser også, at det i høj grad er de store virksomheder, der driver udviklingen i brugen af intelligente enheder til bilflåden. Således gør 80 procent af de store virksomheder med over 100 medarbejdere brug af telematik, mens tallet kun er på 17 procent for små virksomheder med færre end 10 ansatte.

Som primære årsager til at benytte sig af intelligente enheder lister de danske virksomheder muligheden for at få indblik i, hvem der benytter virksomhedens køretøjer, øget sikkerhed for brugerne, evnen til at lokalisere køretøjer i forbindelse med fx tyveri, nedbringelse af flådeomkostninger og endeligt klimahensyn.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>