Oracle åbner sin første Cloud Region i Norden
Hjem CLOUD Oracle åbner sin første Cloud Region i Norden

Oracle åbner sin første Cloud Region i Norden

Af Redaktionen

Oracle har i dag annonceret åbningen af sin første cloud-region i Norden for at imødekomme private og offentlige organisationers stigende efterspørgsel på cloud computing.

Oracle Cloud Stockholm Region vil give kunder og partnere adgang til Oracle Cloud- tjenester så deres forretning kan få fortsat vækst.

Den nye Cloud Region i Stockholm er strategisk placeret for at støtte digitaliseringen af Norden, der konsekvent er rangeret blandt de mest digitalt avancerede i verden. Senest toppede Danmark, Sverige og Finland EU’s 2021 Digital Economy and Society Index (DESI), som følger fremskridtene i EU’s medlemslandes digitale konkurrenceevne inden for områderne menneskelig kapital, bredbåndsforbindelser og virksomhedernes integration af digitale teknologier og digitale offentlige tjenester.

Oracles næste generations cloud er nu tilgængelig i 35 regioner verden over og Oracle har planer om at have mindst 44 cloud-regioner ved udgangen af 2022, hvilket fortsætter en af de hurtigste ekspansioner af alle større cloud-udbydere. Stockholm-regionen styrker Oracles omfattende netværk  i EU, hvor Frankfurt, Amsterdam og Marseille allerede er tilgængelige, og hvor en anden region i Frankrig og en i Spanien er planlagt til at åbne. Oracle Cloud-regioner er også allerede tilgængelige i Storbritannien og Schweiz.

“Det er vigtigt, at vi tilbyder nordiske organisationer adgang til cloud-infrastruktur lokalt for at hjælpe dem med at håndtere deres mest kritiske data og applikationer,” siger Marc Jardorf, landechef for Oracle Danmark. “Vi ser i øjeblikket en betydelig vækst i vores cloud-forretning, som afspejler vores kunders ønske om hurtigt at skalere deres digitale aktiviteter i et forsøg på fortsat at betjene deres egne kunder bedst muligt nu og i fremtiden.”

“Europæiske organisationer ønsker at lagre data i Europa eller i hjemlandet, når det er muligt. Oracles lancering af sin nye cloud-region i Stockholm vil gøre det muligt for dem at opfylde dette krav,” siger Carla Arend, senior program director, Cloud Research Europe, IDC.

Oracles strategi er at møde kunderne dér, hvor de er, hvilket gør det muligt for kunderne at beholde data og tjenester, hvor de har brug for dem. Kunderne kan implementere Oracle Cloud fuldstændigt i deres egne datacentre med Dedicated Region og Exadata Cloud@Customer, implementere cloud- tjenester lokalt med offentlig cloud-baseret styring eller implementere Edge-tjenester med Roving Edge Infrastructure.

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) hjælper kunderne med at flytte deres eksisterende komplekse, missionskritiske applikationer og dataplatforme til skyen og bygge nye cloud-applikationer samt drage fordel af den overlegne ydeevne, de lavere omkostninger og de indbyggede sikkerhedsfunktioner. Kunderne vil også få adgang til hele suiten af Oracle Fusion Cloud Applications samt Oracle Autonomous Database, Oracle Container Engine for Kubernetes og Oracle Cloud VMware-løsningen, så de kan skabe den arkitektur, der passer bedst til forretningsbehovet.

Investeringer i de nordiske lande 
Oracle åbner første Cloud Region i Norden

Marc Jardorf

Cloud-infrastruktur understøtter Nordens indsats for fortsat innovation og digitale initiativer.

I hele Norden støtter Oracle den næste bølge af iværksættere med Oracle for Startups-programmet, et unikt accelerationsprogram, der muliggør gensidigt fordelagtige forretningsopbyggende partnerskaber for startups, Oracle og deres kunder. Programmet skaber en god innovationscyklus ved at blande startup-opfindsomhed med enterprise-ressourcer, så der kan leveres digital transformation til kunderne.

Oracle investerer også i udviklingen af færdigheder i hele Norden gennem Oracle University, som tilbyder træning og certificering i brugen af Oracle Cloud og on-premise software.

Kunder og partnere er klar til den nye Oracle Cloud Stockholm Region

 Nordiske organisationer bruger Oracle til at styre deres missionskritiske applikationer for at få del i de økonomiske fordele, som cloud kan tilbyde. Kunder som Volvo Group, Skanska og PostNord vil kunne drage fordel af betydelige ydelsesforbedringer og reducerede driftsomkostninger.

Martin Ahl, Director, Transport automation & Blockchain hos Volvo Group Trucks Operations, Volvo Group er en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørmaskiner samt skibs- og industrimotorer, siger: “Oracle har været en uvurderlig partner for os. De støtter os med innovation og udforskning af nye digitale koncepter inden for transportindustrien.”

“Den nye cloud region i Sverige åbner nye muligheder for os. Det er virkelig fordelagtigt, at vi kan udnytte oplysninger og data relateret til specifikke projekter i det lokale land, hvor det er nødvendigt,” siger Conny Björling, Head of Enterprise Architecture hos Skanska, en af verdens førende projektudviklings- og byggekoncerner i Europa og Nordamerika.

Björn Johansson, Head of Core IT & Cloud hos PostNord, en førende udbyder af pakke- og logistikydelser i Norden, siger: “Åbningen af en ny region i Stockholm er en velkommen investering i cloud-teknologier i Norden fra Oracles side. Det vil give PostNord flere muligheder for at drage fordel af sikkerheden og robustheden samt den meget lave latency, som Oracle Cloud Infrastructure giver.”

Annika Rådeström, Chief Information Officer hos ICA, en førende dagligvareforhandler i Sverige, siger: “ICA er konstant på udkig efter nye it-løsninger for at forbedre vores forretning og blive mere bæredygtig. Vi har et langvarigt samarbejde med Oracle om deres teknologi og applikationer. Oracles åbning af Stockholm-regionen skaber muligheder for virksomheder til at drage fordel af ny teknologi og innovation og til at gøre det på en bæredygtig måde.”

Tomi Poikola, Chief Information Officer hos Valtiokonttori, det finske finansministerium, udtaler: “Åbningen af denne nye cloud-region er en velkommen investering i cloud-teknologier fra Oracle i Norden. Det vil sænke latency og muliggør en hurtigere digitalisering og en bedre brugeroplevelse for vores tjenester.”

Mike Ottosson, EVP & CTO for Medallia, en uafhængig USA-softwareleverandør, der for nylig valgte Oracle som en foretrukken cloud-infrastrukturleverandør til at køre sin Medallia Experience Cloud SaaS-platform på, siger: “Vi er i stærk vækst i Norden, og det er uvurderligt for vores ekspansionsplaner i Sverige, Danmark, Norge og Finland at have en cloud-region midt i disse vigtige markeder. En lokal cloud-region betyder lav latency og i sidste ende en god kundeoplevelse. Oracle giver os også enestående teknisk support.”

Julian Dontcheff, Managing Director & Global Database Lead, Accenture, udtaler ”Med udgangspunkt i det langvarige forhold mellem Accenture og Oracle, der kombinerer Oracle-teknologier med Accenture-løsninger, ser vi frem til at udnytte Oracles investering i deres nyeste cloud-region til bedre at sætte vores kunder i stand til at innovere ansvarligt og vokse bæredygtigt.

Bæredygtighed

 Den nye Oracle Cloud Stockholm Region kører på 100 pct. vedvarende energi, så offentlige og private organisationer kan reducere deres CO2-aftryk. Oracle har forpligtet sig til bæredygtighed og har lovet at alle Oracle Cloud-regioner på verdensplan med 100 pct. bruger vedvarende energi inden 2025.

Flere Oracle Cloud-regioner, herunder regioner i Nordamerika, Sydamerika og otte europæiske cloud-regioner, bruger allerede 100 pct. vedvarende energi, og alle Oracle Cloud-regioner bruger state-of-the-art energistyrings- og køleteknologier for at minimere deres indvirkning på miljøet. Som en del af Clean Cloud-initiativet genbrugte eller genanvendte Oracle 99,6 pct. af sin udtjente hardware i FY21, samtidig med, at Oracle nøje overholder Oracles praksis for data privacy og sikkerhed.

Høj tilgængelighed, katastrofebeskyttelse og Dual Region Cloud-strategi

 OCI’s næste-generations arkitektur giver et højtydende og robust fundament for cloud-tjenester, mens det fysiske og virtuelle netværksdesign maksimerer ydeevne og sikkerhed. For eksempel indeholder hver Oracle Cloud-region mindst tre ”fault domains”, som er grupperinger af hardware, der danner logiske datacentre i det fysiske datacenter, med henblik på høj tilgængelighed og modstandsdygtighed over for hardware- og netværksfejl. Nogle regioner (Ashburn, Phoenix, Frankfurt og London) giver yderligere modstandsdygtighed gennem adskillige Availability Domains (separate datacentre), som hver indeholder tre ”fault domains”.

Med hensyn til forretningskontinuitet og overholdelse af compliance, så giver Oracles unikke dual- region cloudstrategi kunderne mulighed for at implementere robuste applikationer på flere geografisk adskilte steder. For at hjælpe kunderne med at opbygge ægte forretningskontinuitet og katastrofebeskyttelse og samtidig hjælpe dem med at opfylde deres krav om datastandpunkt i landet, planlægger Oracle at etablere mindst to cloud-regioner i næsten alle de lande, hvor Oracle opererer. USA, Canada, Storbritannien, Sydkorea, Japan, Brasilien, Brasilien, Indien, Indien, De Forenede Arabiske Emirater og Australien har allerede to cloud-regioner. For at hjælpe kunderne med at planlægge datacenterimplementeringer, så de opfylder applikationskravene og optimerer deres cloud- infrastruktur, tilbyder OCI desuden et gratis ”inter-region latency dashboard”, der giver indsigt i realtid og historisk latency i Oracle Cloud-regioner over hele verden.

OCI’s omfattende netværk af mere end 70 globale og regionale FastConnect-partnere tilbyder kunderne dedikerede netværksforbindelser til Oracle Cloud-regioner og OCI-tjenester, så kunderne får de bedste muligheder overalt i verden. FastConnect giver en nem, elastisk og økonomisk måde at skabe en dedikeret og privat netværksforbindelse med højere båndbredde, lavere latency og mere ensartet ydeevne i forhold til offentlige internetbaserede forbindelser. Partnerne Colt, Telia, Equinix og Megaport er klar ved lanceringen af Oracle Cloud Stockholm Region.

Desuden har Oracle og Microsoft et strategisk partnerskab, der gør det muligt for fælles kunder at køre workloads på tværs af de to leverandørers clouds. Dette partnerskab giver en cross-cloud interconnect med lav latency mellem OCI og Azure i otte regioner (Ashburn, Toronto, London, Amsterdam, Tokyo, San Jose, Vinhedo og Frankfurt), federated identity for fælles kunder, så de kan implementere applikationer på tværs af begge skyer, og en samarbejdsbaseret supportmodel.

Kunderne kan køre full stack-applikationer i en multi-cloud-konfiguration, samtidig med at de kan opretholde højtydende netværksforbindelser uden at skulle ændre den grundlæggende arkitektur for applikationen. Det giver mulighed for at migrere eksisterende applikationer eller udvikle cloud native applikationer, der bruger en blanding af OCI- og Azure-tjenester.

Oracle Global Cloud Region ekspansion

Oracle tilbyder et bredt og ensartet sæt cloud-tjenester på tværs af 35 kommercielle og offentlige cloud-regioner i 14 lande på fem kontinenter for at betjene sin voksende globale kundebase. OCI driver i øjeblikket 28 kommercielle regioner og syv offentlige regioner ud over flere dedikerede og nationale sikkerhedsregioner.

Kommende cloud-regioner omfatter Spanien, Johannesburg, Sydafrika, Mexico og Colombia. Der vil blive åbnet yderligere regioner i Saudi-Arabien, Frankrig, Israel og Chile.

Følgende Oracle Cloud-regioner er tilgængelige:

  • Asien og Stillehavsområdet: Tokyo (Japan), Osaka (Japan), Seoul (Sydkorea), Chuncheon (Sydkorea), Mumbai (Indien), Hyderabad (Indien), Sydney (Australien), Melbourne (Australien), Singapore (Singapore)
  • Nord- og Sydamerika: San Jose (USA), Phoenix (USA), Ashburn (USA), Toronto (Canada), Montreal (Canada), São Paolo (Brasilien), Vinhedo (Brasilien), Santiago (Chile)
  • Europa: Frankfurt (Tyskland), London (Storbritannien), Newport, Wales (Storbritannien), Zürich (Schweiz), Amsterdam (Nederlandene), Marseille (Frankrig), Milano (Italien), Stockholm (Sverige)
  • Mellemøsten: Jeddah (Saudi-Arabien), Abu Dhabi (U.A.E.), Dubai (U.A.E.), Jerusalem (Israel)
  • Offentlige: To generelle regioner for U.S. Government og U.S. National Security, tre specifikke regioner for S. Department of Defense, to i Storbritannien (London og Newport, Wales).

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>