Overset gas kan bidrage til energi-uafhængighed af Rusland
Hjem Logistik/ Transport Overset gas kan nu bidrage til energi-uafhængighed af Rusland

Overset gas kan nu bidrage til energi-uafhængighed af Rusland

Af Redaktionen

Ruslands invasion af Ukraine har vendt op og ned på det europæiske energimarked.

Den store usikkerhed omkring forsyning af naturgas og ønsket om at sikre sig en stabil energiforsyning har blandt andet medført, at LPG-branchen nu oplever en massiv efterspørgsel på flydende gas:

– Efterspørgslen er for flere virksomheder steget med omkring 200 %, og branchen forventer, at denne udvikling vil fortsætte, i takt med, at flere ønsker at blive uafhængig af den russiske gas, udtaler Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark.

Drivkraft Danmarks medlemmer leverer blandt andet LPG, som er et godt alternativ til naturgas. Den flydende LPG er et restprodukt af produktionen af benzin og diesel, og gassen kan transporteres med både skib og last-bil. rLG (Renewable Liquified Gas) vil erstatte fossil LPG i de kommende år og produceres af en række vedvarende energikilder – herunder som rest-produkt ved PtX-produktion.

– Det er helt forståeligt, at mange kunder har fået øjnene op for LPG, som ellers har været betragtet som lidt af et nicheprodukt. For det første er LPG på den korte bane en god erstatning for den gas, virksomhederne tidligere har brugt, og kan dermed sikre den helt nødvendige stabile forsyning. Men LPG er også en langsigtet løsning, da den fossile LPG i de kommende år vil blive erstattet med klimavenlige alternativer. Et godt eksempel er flydende gas, der produceres som restprodukt fra produktionen af det grønne flybrændstof, som vi får så stort brug for i fremtiden.

Dermed er den lidt oversete gas både et godt alternativ for mange virksomheder i den nuværende usikre energi-situation, men den er også i fuld gang med at omstille sig til en mere vedvarende løsning.

Fakta:
LPG: Gas til forbrugere og industri

LPG er en alsidig energikilde. Gassen har en effektiv forbrænding, højt energiindhold og er meget let at transportere. LPG bruges i industrien til processer og bearbejdning, i landbruget til ukrudtsbekæmpelse og korntørring samt til opvarmning af vand og bygninger. I hverdagen kender de fleste af os LPG (flaskegas) fra madlavning på grillen, på camping- eller sejlturen.

Overset gas kan bidrage til energi-uafhængighed af RuslandLPG er et af de reneste fossile brændstoffer ved forbrænding, og udleder mindre CO2 end andre fossile brændstoffer. rLG (Renewable Liquified Gas) vil erstatte fossil LPG i de kommende år, og produceres af en række vedvarende energikilder.

LPG i flasker til private fås på tankstationer og i byggemarkeder. Her er gasflaskerne typisk 2, 5 og 10 kg. LPG i tanke er til professionelle. Her bliver gassen leveret med tankbil til tanke til kunder med stort forbrug til opvarmning og proces.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>