Panasonic lancerer ny serie af sikkerhedskameraer med indbygget kunstig intelligens

Panasonic har annonceret sin nye i-PRO X-serie af netværkssikkerhedskameraer med indbygget AI-kapacitetet, hvilket gør dem ideelle til den næste generation af intelligente applikationer i erhvervslivet og samfundet.

Panasonic lancerer ny serie af sikkerhedskameraer med indbygget kunstig intelligens 1Med sit softwareudviklingssæt er kamerasystemet designet til tredjepartsapplikationsudvikling, der kan skræddersys til erhvervskunders behov. Serien indeholder seks nye modeller med 5MP-opløsning tilgængelige fra juli og 4K-opløsninger ved årets udgang, samt vand- og udendørs hærværksresistente kuppel- eller kassekonfigurationer.

De nye kameraer kan udstyres med op til tre videoanalyseprogrammer med to i-PRO-applikationer plus Software Development Kit inkluderet gratis hvis købt inden udgangen af marts 2021. De to analytiske applikationer, der er tilgængelige lige nu, er AI Video Bevægelsesdetektion (AI-VMD) og ”Privacy Masking.”
AI-VMD er i stand til at registrere ethvert menneske, køretøj, to-hjulet motorcykel eller cykel og kan bruges til indtrængningsdetektion, identificering af ulovlig indtrængning, retningsdetektering og mange flere applikationer. AI-systemet muliggør notifikationer baseret på foruddefinerede parametre.

Den anden applikation er Privacy Masking, som bruges til at registrere og genkende menneskelige figurer i en videoscene og pixelere deres profiler eller ansigter til beskyttelse af deres identitet og privatliv. Denne applikation er vigtig for mange virksomheder, der opererer i regioner, hvor der er strenge love om privatliv, såsom Europa med GDPR. Det kan bruges til at beskytte identiteten af medarbejdere, kunder og besøgende i en lang række industrier.

Den nye i-PRO X-Series anvender en AI-motor med analytiske evner ombord til at opdage mistænkelige ændringer i områder, automatisk justere billedindstillinger for det område, der analyseres samt optimere videokomprimering for at spare netværksbåndbredde og serverlagringskapacitet.

”Det nye kamerasortiment med det åbne softwareudviklingssæt tilbyder spændende muligheder for at skræddersy en række AI-applikationer til erhvervskunder. Vores partnere er allerede i færd med at udvikle allerede en række innovative applikationer til fremtidig brug indenfor kameraområdet. Vi vil annoncere mere om disse applikationer senere på året, men fordelene ved kameraerne med disse nye analyseprogrammer er omfattende og varierer fra at forbedre sikkerheden til at hjælpe med at gøre en forskel i en post COVID-verden,” siger Gerard Figols, europæisk leder af Panasonic Security Business Unit.