Phoenix Contact GmbH udvider sin direktion

Senere i år trækker CHRO Prof. Gunther Olesch (Human Resources) og CTO Roland Bent (Technology) sig tilbage, og i planlægningen af dette generationsskifte er en omstrukturering af virksomhedens direktion og tilhørende afdelinger blevet besluttet.

Phoenix Contact GmbH udvider sin direktion 1
Den nuværende direktion som udvides med 4 nye medlemmer

Med virkning fra 1. august vil direktionen blive udvidet med fire nye medlemmer: tre af dem er direktører for hver sin forretningsenhed: Dirk Görlitzer, Torsten Janwlecke og Ulrich Leidecker. Som COO’er vil de være ansvarlige for centrale dele af virksomheden og samtidig fortsætte med at lede deres respektive forretningsområder. Dr. Frank Possel-Dölken vil blive udnævnt som det fjerde nye medlem og CDO i direktionen (Chief Digital Officer). Possel-Dölken er pt. Director of Corporate Technology & Value Chain. Derudover vil hans fremtidige ansvarsområde omfatte ledelse af IT-afdelingen og alle områder, der vedrører den digitale transformation. Det muliggør et stærkt fokus på virksomhedens teknologiske og procesrelaterede udvikling.

Alle nyudnævnte medlemmer af direktionen har allerede arbejdet med ledelsen af Phoenix Contact med succes i mange år. ”Udvidelsen giver vores virksomhedsgruppe en indretning, hvor ledelsen og strukturen kan udvikle sig holistisk”, forklarer CEO Stührenberg.

”Opgaven med at gøre Phoenix Contact gruppen klar til fremtiden blev tildelt os fra vores Advisory Board. Især udnævnelsen af en CDO er af særlig vigtighed for den digitale transformation. En virksomheds evne til innovation, innovationsstrategier og IT-kapacitet er afgørende faktorer for dens succes i det nye årti.” Udover de fire nyudnævnte medlemmer fortsætter CEO Frank Stührenberg (formand) og CFO Axel Wachholz (finans) som medlemmer af direktionen.

I juli fylder Professor Gunther Olesch 65 år og trækker sig fra direktionen. Han vil fortsætte med at repræsentere Phoenix Contact indtil foråret 2021 i forskellige udvalg og sammenslutninger. Fra august 2020 vil HR-afdelingen høre under CEO’en. ”Vedligeholdelse af vores virksomhedskultur og udvikling og rekruttering af talenter har topprioritet”, siger CEO Stührenberg. Roland Bent vil fortsætte som medlem af direktionen indtil sin 63-års fødselsdag og planlagte tilbagetrækning i februar 2021. Han vil forblive Phoenix Contacts primære repræsentant vedrørende international standardisering og fortsætte med at bidrage inden for national og international standardisering.