Porsche starter digital opladningsservice for elbiler

Onlineplatform forenkler opladning med centralt gemte betalingsdata.

Porsche starter digital opladningsservice for elbiler 1En innovativ opladningstjeneste til plug in- og elbiler: Med ”Porsche Charging Service” tilbyder sportsvognsproducenten nu en digital platform for alle opladninger. Tjenesten søger efter passende ladestationer og overtager afregningen via centralt gemte betalingsdata – internationalt og uafhængigt af valutaer. Så slipper man for at registrere sig hos de forskellige udbydere. Den tilhørende gratis app og Porsche navigationssystemet guider kunderne hen til den valgte ladestander.

”Ud over fascinerende biler er en kundevenlig opladningsinfrastruktur nøglen til en varig succes for elektrisk mobilitet”, udtaler Detlev von Platen, øverste chef for salg og marketing hos Porsche AG. ”Med Porsche Charging Service tilbyder vi vores kunder en central digital platform, der på alle måder gør opladningsprocessen lettere. Servicen gør det endnu mere komfortabelt at integrere opladninger i hverdagen.”

Via appen har man adgang til informationer i realtime om ladestationers placering og tilgængelighed samt til prisen på en opladning. Ved ladestanderen sker identificeringen enten via en QR-kode, via appen eller via et såkaldt Porsche ID Card, som brugeren modtager gratis efter at have registreret sig til servicen. P.t. er opladningstjenesten tilgængelig i Belgien, Danmark, Finland, Holland, Schweiz, Tyskland og Østrig. Fra slutningen af 2018 vil flere lande følge løbende. I Tyskland koster det 2,50 € om måneden at bruge Porsche Charging Service. Hertil kommer gebyrer for selve opladningerne, der afhænger af udbyderen og af den opladede mængde strøm. Appen kan anvendes på alle mobile apparater med iOS- eller Android-styresystem og kan downloades allerede nu. Tjenesten kan anvendes af alle bilister med en hybrid- eller elbil – den er ikke begrænset til Porsche modeller. Registrering kan ske via