Power-to-X: Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye kæmpefabrik
Hjem NYHEDER Power-to-X: Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye kæmpefabrik

Power-to-X: Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye kæmpefabrik

Af Redaktionen

Automationshuset Eltronic er en af hovedleverandørerne, når Topsoe opfører verdens største SOEC-fabrik til at producere elektrolysatorer, der skal bruges til masseproduktion af grøn brint.

Som totalintegrator skal Eltronic udvikle og levere indmaden til fabrikken.

Topsoe, der er global leder i teknologier inden for karbonreduktion, skal bygge det, der bliver verdens største og mest avancerede SOEC (Solid Oxide Electrolyzer Cell) elektrolysator-fabrik. Elektrolysatorer skal bruges til omdanne vedvarende energi til grøn brint. Målet er at fremskynde bæredygtige Power-to-X-løsninger i industriel skala for at imødekomme samfundets behov.

Eltronic er totalintegrator i det omfattende projekt, og automationshusets rolle er at udstyre fabrikken med maskiner og softwareløsninger, der kan håndtere den nye teknologi og sikre en optimeret produktion.

Power-to-X: Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye kæmpefabrikCEO i Eltronic Morten Svendsen er stolt af at være med:

– Det er stort for os, at vi er med i det her visionære projekt, der er afgørende inden for Power-to-X. Det ligger i DNA’et i det, vi beskæftiger os med, at vi skal være med til at finde løsninger, der bidrager til den grønne omstilling, og vi har en helt central viden og ressourcerne til at påtage os opgaven. Det er unikt, at vi har alle kompetencer samlet in-house, og for os er det også en mulighed for at vise, hvad vi kan, som samlet styrke, siger han.

Langsigtet samarbejde

Eltronic, der har hovedkvarter i Hedensted, har allerede etableret en projektgruppe, der udelukkende beskæftiger sig med Topsoe-fabrikken. Det er en gruppe, der kommer til at vokse sig større endnu, når projektet for alvor kommer til at tage fart.

– Det er et langsigtet samarbejde med Topsoe, vi har taget hul på – og det er positivt. Det betyder, at vi kan nå rigtigt langt. Det seneste år har vi arbejdet med for-projekter og test, som er med til at sikre, at vi kommer bedst muligt fra start, forklarer Morten Svendsen.

Vidtspændende automationsprojekt

Eltronics leverance består af et stort automationsprojekt, som omfatter procesprogrammering, specialfremstillede maskiner, transportløsninger og softwareløsninger.

– Vi skal hele vejen rundt med løsninger, der sikrer en stabil produktion. Det er en helt ny gren i industrien, så derfor er det også nye, innovative løsninger, vi skal udvikle. Lige nu fortsætter vores arbejde med design og test, og næste skridt er at bestille komponenter og materialer. Vi regner med, at vi er klar til at installere det første udstyr på fabrikken i slutningen af 2023, siger Morten Svendsen.

Den helt nye Topsoe-fabrik skal opføres i Herning, og produktionen af elektrolysatorer har opstart i 2025. Ifølge de nuværende planer skal der årligt produceres 500 megawatt elektrolysekapacitet med mulighed for at udvide til fem gigawatt.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>