Prisen på fjernvarme falder
Hjem NYHEDER Prisen på fjernvarme falder

Prisen på fjernvarme falder

Af Redaktionen

Prisen på fjernvarme er sidste år faldet yderligere på trods af bortfaldet af grundbeløb. En god nyhed i en hård tid, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

Prisen på fjernvarme falder

Rune Moesgaard, der er politisk chef i Dansk Fjernvarme.

En ny opgørelse foretaget af Forsyningstilsynet, viser at de danske fjernvarmeselskaber samlet set har reduceret deres omkostninger, og dermed også kundernes pris på varme, med i gennemsnit 1,2 procent.

Det vækker glæde hos fjernvarmeselskabernes brancheforening.

– Selvom de danske fjernvarmeselskaber i øjeblikket mest er optaget af at skåne forsyningskritisk personale for at kunne levere varme til de danske boliger under karantæneperioden med corona virus, så er dette bestemt et lyspunkt. Vi glæder os derfor over, at vi kan konstatere fjernvarmeselskabernes daglige fokus på at forsyne danskerne med grøn og billig varme virker, lyder det fra Rune Moesgaard, der er politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Eltilskud er bortfaldet

Den glædelige udmelding kommer efter sidste års udmelding, hvor det desværre blev til prisstigninger for forbrugerne. Stigningen sidste år skyldtes, at Folketinget afskaffede det såkaldte grundbeløb, der var den betaling selskaberne fik for at stå til rådighed med elforsyning. Med bortfaldet af grundbeløbet har selskaberne ikke haft andre muligheder end at lade varmekunderne betale for at levere elforsyningssikkerhed.

– Det var et stort slag for varmekunderne, at de nu også skal betale for elforsyningssikkerheden. Og vi kan fortsat ikke levere priser på samme niveau, som da elsystemet selv betalte for elforsyningssikkerhed. Men vi nærmer os, og det er en rigtig god nyhed, at fjernvarmeselskaberne selv har taget ansvar for at sikre deres kunder lave priser på varme, lyder det fra Rune Moesgaard.

Fremtiden er grøn

For landets knap 400 fjernvarmeselskaberne er fokus fremadrettet i høj grad på fortsat at levere høj forsyningssikkerhed og lavere priser, men også at sikre en 100 procent CO2-neutral fjernvarme i 2030.

– Vi skal i mål med den grønne omstilling, så vi kan sikre ren og bæredygtig opvarmning i alle danske boliger. Det kommer kun til at ske, hvis selskaberne får mulighed for at udnytte overskudsvarmen, kan investere i udvikling af geotermi og en række andre grønne teknologier, lyder det fra Rune Moesgaard, der understreger, at selskabernes forskellige priser afspejles af de muligheder som de enkelte selskaber har.

– Når prisen på fjernvarme et sted kan være lavere end et andet, så skyldes det først og fremmest, at de har haft forskelligt økonomisk udgangspunkt, har haft forskellige muligheder for afskrivninger og forskellige muligheder for brændsler til deres varmeproduktion. Et selskab kan måske have haft mulighed for at investere i et solvarmeanlæg, et andet selskab har måske mange kunder i etageejendomme og så videre. Det er alt sammen noget, der er med til at give forskellige priser.

Forsyningstilsynets statistik viser:

-Prisen er faldet for en standardbolig på 130 kvm med et årligt varmeforbrug på 18 MWh med 163 kr. fra 13.067 til 12.904 kr. fra januar 2019 til januar 2020. Det svarer til et fald på i gennemsnit 1,2 procent.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>