Hackertrusler i massiv vækst, ransomware i massivt fald
Hjem SIKKERHED Ransomwaretrusler i massiv vækst, ransomware i massivt fald

Ransomwaretrusler i massiv vækst, ransomware i massivt fald

Af Redaktionen

Antallet af hackertrusler steg markant i 2021 og endte på hele 94 mia., 42 pct. flere end i 2020.

Lige så bemærkelsesværdigt faldt antallet af ransomwaretrusler med hele 66 pct. i 2021 sammenlignet med 2020. Det viser nye tal fra cybersikkerhedsselskabet Trend Micro.

De cyberkriminelle satte en massiv angrebsbølge ind i 2021, som betød, at Trend Micro globalt set nåede at blokere 94.289.585.240 trusler i løbet af det forgangne år.

Det er en stigning på 42 pct. sammenlignet med antallet af blokerede trusler i 2020.

41 mia. af truslerne faldt i første halvdel af 2021, mens de resterende 53 mia. trusler lå i anden halvdel af året.

Truslerne er indsamlet fra mere end 250 mio. forskellige enheder, som dækker alt fra virksomheders servere, offentlig institutioners websites samt private computere og mobiler.

Samlet har Trend Micros globale forsvarssystem, Smart Protection Network, behandlet mere end fem billioner forespørgsler fra kundernes IT-enheder i løbet af 2021. Det er en stigning på 36 pct. sammenlignet med 2020.

“Vi beskytter mere end 500.000 virksomheder og offentlige institutioner og flere millioner private brugere. 2021 har været en klar understregning af, at alle grupperne er kommet under større pres fra de cyberkriminelle i løbet af det seneste år,” siger Christian K. Beck, landechef i Danmark hos Trend Micro.

Ransomware i stort fald

På trods af den massive stigning i det samlede antal trusler, var der et fald på hele 66 pct. i antallet af ransomwareangreb, som i mange år har være den mest omtalte og frygtede form for angreb blandt virksomheder, også i Danmark.

Ifølge Christian K. Beck er der flere forklaringer på det bemærkelsesværdige fald.

Hackertrusler i massiv vækst, ransomware i massivt fald

Christian K. Beck, Trend Micro

“Vi har set en tendens til, at angreb med ransomwareangreb er blevet langt mere målrettede end tidligere. I stedet for at skyde med spredehagl er de cyberkriminelle begyndt at bruge ressourcerne på at udvælge deres ofre mere nøje, fordi det give en bedre succesrate. Samtidig ser vi også, at flere ransomwareangreb bliver opdaget og blokeret i de tidlige faser, inden de cyberkriminelle når at arbejde sig langt ind i IT-systemerne.”

I 2021 bremsede Trend Micro således mere end 14 mio. ransomwareangreb, inden de for alvor nåede at påvirke de angrebne virksomheders IT-systemer.

Sådan beskytter man sig bedste i 2022

“Den massive bølge af angreb vil fortsætte i 2022, hvor de cyberkriminelle især vil fokusere på at angribe IoT-systemer, globale forsyningsvirksomheder og cloudmiljøer, “ vurderer Christian K. Beck.

Hans bedste råd til de danske virksomheder, som frygter at tabe millioner eller endda milliarder i et stort hackerangreb, lyder:

“Gå back to basics. Det kan lyde forsimplet, men ved at følge helt grundlæggende best practices inden for cybersikkerhed kan virksomhederne dæmme op for langt størstedelen cybertruslerne i 2022. Det skyldes bl.a., at hackerne stadig vil forsøge at udnytte gamle sårbarheder i systemer og applikationer. Sørger man for at finde og lukke/patche dem, har man taget et stort skridt imod et langt mere sikkert IT-miljø, hvor man undgår datalækage og efterfølgende store bøder og skader på omdømmet.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>