Renault Group indgår partnerskab med Terrafame
Hjem BÆREDYGTIGHED Renault Group indgår partnerskab med Terrafame

Renault Group indgår partnerskab med Terrafame

Af Redaktionen

Renault Group og finske Terrafame, der driver en af verdens største produktionslinjer for EV-batterikemikalier i Finland, har netop underskrevet et aftalememorandum (MoU) for fremtidig levering af nikkelsulfat.

Med aftalen vil Renault Group sikre en betydelig årlig forsyning af nikkelsulfat fra Terrafame, der svarer til 15 GWh årlig kapacitet.

Samtidig er kulstofaftrykket af nikkelsulfat produceret af Terrafame 60 procent mindre end branchens gennemsnit

Renault Group står i forvejen i spidsen for produktionen og udviklingen af højtydende og genanvendelige batterier. Det sker samtidig med at man er i fuld gang med at etablere et unikt elektrisk økosystem i Nordfrankrig kendt som Renault ElectriCity. Kombineret med det nylige partnerskab med Vulcan for at sikre lavemissions lithium og alliancen med Veolia & Solvay om at genbruge batterimaterialer i et lukket kredsløb, markerer denne nye aftale endnu et skridt i retning af at reducere den negative miljøpåvirkning fra elbiler i hele bilens livscyklus. Det klare mål er at sikre CO2 -neutralitet for Renault Group i Europa inden 2040.

Renault Group indgår partnerskab med TerrafameGianluca De Ficchy, Alliance EVP, indkøb og administrerende direktør for Alliance Purchasing Organization hos Renault Group, forklarer: ”Partnerskabet med Terrafame er en vigtig komponent i realiseringen af vores forpligtelse til at nå 30 procents emissionsreduktion for vores forsyningskæde inden 2030. Lavt CO2 -fodaftryk og sporbarhed af batterikemikalier er afgørende faktorer for os, og Terrafame har en markant fordel på bæredygtighed gennem sin unikke produktionsmetode. Kulstofaftrykket af nikkelsulfat produceret af Terrafame er mere end 60 procent mindre end branchens gennemsnit. ”

Joni Lukkaroinen, administrerende direktør for Terrafame, udtaler: ”Vi er meget stolte over at kunne styrke bæredygtig europæisk batterikædeværdi sammen med Renault Group gennem dette partnerskab. Vi er meget imponeret over ambitionsniveauet som Renault har i forhold til ren og bæredygtig transport. For Terrafame kan det meget vel betyde en forpligtelse til at levere nikkelsulfat til op til 300.000 elbiler årligt”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>