Rigsarkivet optimerer brugerrejser og veje til dataanvendelse
Hjem Telekommunikation Rigsarkivet optimerer nu brugerrejser og veje til dataanvendelse

Rigsarkivet optimerer nu brugerrejser og veje til dataanvendelse

Af Redaktionen

Det bliver lettere at finde frem til og benytte Rigsarkivets mange digitale tilbud om dataanvendelse med lanceringen af Rigsarkivets nye hjemmeside den 15. august.

Her introduceres en ny webstruktur med bedre serviceflows, optimerede brugerrejser og tydeligere indgange for arkivets forskellige brugere.

Rigsarkivet er et videncenter for hele det danske samfunds udvikling.

Alle med interesse for danmarkshistorie kan bestille de originale dokumenter til en af Rigsarkivets læsesale. Langt de fleste møder dog Rigsarkivet online hjemmefra. Alt hvad det kræver er en skærm og en internetforbindelse. Når Rigsarkivet går i luften med en ny hjemmeside, får det derfor betydning for de mange brugere af arkivets digitale tilbud.

Vicedirektør Ole Magnus Mølbak Andersen udtaler:
”Det er vigtigt for os at Rigsarkivets hjemmeside imødekommer brugernes behov. Det er her, vores brugere, der bl.a. tæller forskere, myndigheder, journalister, slægtsforskere og studerende, har deres indgang til Rigsarkivets samlinger og vores digitale tilbud. Vi arbejder derfor hele tiden på at gøre brugeroplevelsen endnu bedre og har med den nye hjemmeside haft fokus på at understøtte brugerne i deres informationssøgning og dataanvendelse. Det håber vi, at de vil kunne mærke.”

Rigsarkivet optimerer brugerrejser og veje til dataanvendelseDen nye hjemmeside er lavet på baggrund af en analyse af brugernes adfærd og med inddragelse af brugergrupper. Hjemmesiden vil være under løbende udvikling også efter lanceringen. Rigsarkivet vil implementere yderligere tiltag i de kommende år, der har til formål, at optimere adgangen til Rigsarkivets data yderligere. Det gælder ikke mindst en ny søgefunktion. Den nye hjemmeside er en hjørnesten i Rigsarkivets fornyelsesproces, der skal afspejle Rigsarkivet som det er i dag: Et moderne, åbent arkiv og en dataleverandør til hele Danmarks fælles hukommelse.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>