Sådan ser det danske it-sikkerhedslandskab ud i 2019
Hjem sikkerhed Sådan ser det danske it-sikkerhedslandskab ud i 2019

Sådan ser det danske it-sikkerhedslandskab ud i 2019

Af Redaktionen

It-sikkerhedsspecialisterne hos Barracuda Networks ser frem mod 2019 og har i den forbindelse sammenfattet de fire vigtigste forventninger for virksomheder i det danske it-landskab:

Sådan ser det danske it-sikkerhedslandskab ud i 2019

– Vi forventer, at 2019 bliver året, hvor virksomheder skal styrke deres fokus på it-sikkerhed. Hackerne bliver dygtigere til at udnytte data og mere sofistikerede i deres angreb, siger Peter Gustafsson, nordisk ansvarlig hos Barracuda.

  • Øget samarbejde mellem myndigheder og virksomheder. For at reducere risikoen for, at folks data bliver udnyttet, vil myndighederne i 2019 begynde at regulere, hvor mange personlige data, organisationer kan bede om fra borgerne.
  • Endnu større mangel på medarbejdere med flair for it-sikkerhed. 2019 bliver året, hvor hackerne bliver endnu dygtigere, og virksomheder mangler endnu flere medarbejdere, der er specialiseret i it-sikkerhed. Forskellen på behovet derude og mængden af eksperter i markedet vil være større end nogensinde. Det betyder, at en stor procentdel af de danske virksomheder ikke vil være i stand til at undersøge meget sofistikerede it-sikkerhedsangreb.
  • E-mailsikkerhed er stadig den vigtigste spiller. Angrebene bliver mere sofistikerede, og medarbejdere lokkes til at udlevere oplysninger. Derfor er der i stigende grad brug for, at virksomheder i 2019 får og har et højt niveau af it-sikkerhed.
  • Træning af medarbejdere bliver endnu vigtigere. En større og større brug af sociale medier giver hackerne en tilsvarende større mængde data, som de også i 2019 kan og vil bruge til at udvikle mere realistiske og overbevisende angreb. Derfor skal alle, også virksomhedens medarbejdere, være på vagt og trænes i it-sikkerhed. It-sikkerhedstræning bør være en del af alle virksomheders strategi.

”Vi forventer, at 2019 bliver året, hvor virksomheder skal styrke deres fokus på it-sikkerhed. Hackerne bliver dygtigere til at udnytte data og mere sofistikerede i deres angreb. Samtidig vil virksomhederne i 2019 opleve at mangle endnu flere it-specialister. Derfor er det nødvendigt ikke kun at have de rette løsninger, men også at medarbejderne bliver trænet i it-sikkerhed. Og det gælder alt fra enkeltmandsvirksomheden til C25,” siger Peter Gustafsson, der er nordisk ansvarlig for Barracuda Networks.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>