Samsungs digitale kunstudstilling Missing Masterpieces genskaber forsvundne kunstværker

I dag lancerer Samsung Missing Masterpieces, en digital kunstudstilling med nogle af verdens mest ikoniske kunstværker, der er forsvundet.

Samsungs digitale kunstudstilling Missing Masterpieces genskaber forsvundne kunstværker 1Kunstværkerne kan i dag ikke opleves i fysisk form, og nogle af dem antages at være forsvundet for evigt. For første gang nogensinde er kunstværkerne genskabt, så flere mennesker kan nyde de fantastiske værker. Samlingen er tilgængelig direkte via Art Store i Samsungs The Frame* eller online.

Udstillingen inkluderer værker som Paysage d’Auvers-sur-Oise (Udsigt over Auvers-sur-Oise) af Paul Cézanne. Kunstværket blev stjålet under nytårsaften i 1999 i et film-agtigt kup, hvor blandt andet rebstiger og røgbomber blev brugt for at undgå sikkerhedskameraer. Missing Masterpieces inkluderer også Chloe & Emma, malet af Barbora Kysilkova og stjålet midt på dagen fra et museum i Norge.

– Kunst er for alle, og vi vil beskytte og bevare det for kommende generationer. Derfor lancerer vi Missing Masterpieces. Vi vil sikre, at uvurderlige kunstværker, der måske aldrig findes igen, stadig kan opleves, men i en anden form. Med vores The Frame TV hjælper vi med at demokratisere kunst ved at tilbyde et unikt og mere tilgængeligt vindue ind i kunstverden, siger Klas Söderström, produktchef for TV/AV hos Samsung i Norden.

The Frame har et design, der minder om et maleri og fungerer som et almindeligt TV, når det er tændt, og som et kunstværk, når det ikke er i brug. Når TV-funktionen er slået fra, kan du aktivere Art Mode, der erstatter den sorte skærm med et galleri, hvor der er flere kunstværker at vælge imellem. The Frame har QLED-teknologi og kan vise originale værker i høj opløsning. Alle kunstværker i udstillingen Missing Masterpieces er tilgængelige gratis i Art Store.

Missing Masterpieces-udstillingen er skabt i samarbejde med Dr. Noah Charney, ekspert inden for kunstkriminalitet og grundlægger af The Association for Research into Crimes Against Art (ARCA). Udstillingen indeholder mesterværker, som de globale retshåndhævende myndigheder aktivt forsøger at finde.

– Inden du begynder at samle et puslespil, skal du have alle brikkerne. Det samme gælder for en forbrydelse eller en mystisk forsvunden. Ledetrådene findes derude i alt fra modstridende medieindberetninger til spekulationer på forskellige internetfora. Mængden af information kan være overvældende, men det er her, teknologi og sociale medier kan hjælpe ved at samle og forbinde folk til at hjælpe i søgningen. Det er ikke ualmindeligt, at et uskyldigt tip, der offentliggøres online, er nøglen til løsningen, siger Dr. Noah Charney