SAS Institute gør klar til en større opgradering

Mod slutningen af ​​året er det tid til en stor opdatering af SAS Institutes flagskib, dataanalyse og AI-platformen Viya, lige som et cloudsamarbejde med KPMG nu er etableret. Det var blandt nyhederne under SAS Instituts digitale konference SAS Global Forum.

SAS Institute gør klar til en større opgradering 1Særlig interessant var informationen om den kommende version 4 af dataanalyse og AI-platformen Viya. Den nye version vil være tilgængelig i løbet af “slutningen af ​​2020”, og fokus er på at gøre fuld brug af moderne cloudteknologi.

Kort sagt handler det om at drage fordel af teknologiløsninger som containere og mikroservices for at gøre analyse og AI-kørsler så effektive som muligt. Det skal give bedre skalerbarhed, hvilket igen bør gøre beslutningstagningen både mere smidig og hurtigere.

– Viya giver adgang til avanceret cloud computing og AI-løsninger til alle typer brugere, siger Oliver Schabenberger, driftsleder og teknologichef i SAS Institute.

Fokus på flere forskellige målgrupper kører som en rød tråd gennem flere præsentationer om Viya under SAS Global Forum. Gavin Day, vicepræsident for SAS, der er ansvarlig for teknologi, nævner specifikt tre forskellige målgrupper for Viya: udviklere, dataanalytikere og “regelmæssige” brugere.

Eksempler på udviklerfordele inkluderer support til kontinuerlig levering af applikationer og et rigt udvalg af programmeringsgrænseflader (API’er). For dataanalytikere fremhæves avanceret funktionalitet og den almindelige brugervenlighed. Gavin Day er også omhyggelig med at påpege, at Viya fungerer lige så godt på private og offentlige skyer, som lokalt installeret hos kunderne (on premise).

SAS har også tilpasset selve Viya til kontinuerligt at kunne opgraderes. Derudover præsenterede SAS for nylig et tæt samarbejde med Microsoft som toppen af kransekagen. Dette betyder, at Viya 4 vil blive tilpasset Microsofts offentlige cloudplatform Azure.

En anden cloudrelateret nyhed fra SAS er et nyt samarbejde med KPMG, der er kendt for blandt andet finansielle og skattemæssige tjenester. De to virksomheder vil oprette kompetencecentre, kaldet Cloud Acceleration Centres, over hele verden. Også i Europa. Formålet er at fremskynde og sænke omkostningerne til kundernes cloudinvesteringer. Det er målrettet brugere af både private og offentlige skyer.

KPMG har i øjeblikket 400 ansatte over hele verden, der fokuserer på at hjælpe SAS-kunder med cloud-migration. I centrene bruges deres tjenester i tværfaglige teams. Et af målene er at hjælpe kunderne med at skabe bedre, cloudbaserede løsninger mod bedrageri og hvidvaskning af penge.

 

 

Jesper B.T. Henriksen