SAS Institute udvider med support til yderligere cloud-udbydere.
Hjem CLOUD SAS Institute udvider med support til yderligere cloud-udbydere.

SAS Institute udvider med support til yderligere cloud-udbydere.

Af Redaktionen

Amazon Web Services og Google Cloud slutter sig til voksende liste

VIRTUAL SAS GLOBAL FORUM 2021 (maj, 2021) – SAS fortsætter sit engagement i forhold til at sikre avanceret analyse, hvor kunderne har deres data. Som en del af det strategiske partnerskab med Microsoft, blev SAS Viya i november lanceret på Microsoft Azure. SAS hæver niveauet og udvider nu med cloud-native support til Amazon Web Services og Google Cloud, samt med Red Hat OpenShift der kommer senere på året.

“Historisk set har SAS kørt på mange forskellige operativsystemer, z/OS, Linux, Windows osv. afhængigt af hvad kunderne havde af infrastruktur. På helt samme vis har vi flyttet denne fleksibilitet med op i skyen, så vi også her kan støtte kundernes valg af cloududbyder. Det er en naturlig del af vores fokus på markedernes og kundernes behov – og at kunne indgå i en multi-cloud strategi er et væsentligt element og et område i udvikling,” udtaler Anders Christensen, senior Cloud Advisor hos SAS Institute.

Eksperter som Ritu Jyoti forventer flere cloududvidelser fra SAS, fordi det er, hvad markedet kræver. ”Det er tydeligt, at SAS er forpligtet til at støtte kundernes cloudvalg. En udvidelse til Amazon Web Services og Google Cloud gør SAS Viya tilgængelig for endnu flere brugere,” udtaler Jyoti, program vicepræsident, Worldwide AI and Automation Research Practice hos IDC.

Industrianalytikere forventer betydelig markedsvækst for offentlig cloud-implementering af BDA-software (big data and analytics). I deres Worldwide Big Data and Analytics Software Forecast, 2020–20241 rapport, skriver IDC, at offentlige cloud-implementeringer repræsenterede 30,5% af det samlede BDA-softwaremarked i 2019 og forventes at vokse med en CAGR på 23,2% frem til 2024 sammenlignet med en CAGR på -1,2% for on-premise/andre softwareudrulningsmetoder. Denne væksttrend antyder, at organisationer, der er langsomme til at anvende denne teknologi, skal kæmpe hårdere i forhold til såkaldt early adopters.

”Analytics i skyen er, hvad vores kunder ønsker,” udtaler Jay Upchurch, SAS CIO. ”Vi er stolte af vores banebrydende arbejde med Microsoft og af at køre SAS Viya på Microsoft Azure. Vi respekterer også vores kunders beslutninger om at vælge andre cloud-udbydere. Vi møder dem, hvor deres data er placeret, og hjælper dem med at udnytte deres eksisterende cloud-investeringer til at styrke deres analysemæssige ambitioner.” Upchurch tilføjer at SAS Cloud kører på Microsoft Azure og havde en vækst på 34% sammenlignet med 1. kvartal 2021.

SAS’ kundefokus er uden sammenligning

”I løbet af det sidste år har virksomheder, der har taget den digitale transformation til sig, helt unikt været i stand til at tilpasse sig de hurtigt skiftende markedsforhold. Og digital transformation kræver analytisk drevne beslutninger,” beretter Bryan Harris, SAS Chief Technical Officer. “Ved at udvide vores SAS Viya-support til flere cloud-udbydere giver vi kunderne valgmulighed og kontrol, når det gælder at implementere analyser i verdensklasse overalt og i enhver skala i hele deres virksomhed.”

Kunder, der allerede har glæde af at benytte SAS Viya i skyen, inkluderer Axcess Financial, Banca Progetto, Center for Nonprofit Management, COPD Foundation, Gavilon Group, Georgia-Pacific, Orlando Magic, samt University of Texas at Arlington.

  • COPD Foundation er en nonprofit-organisation, der arbejder med at fremskynde innovationer for at gøre KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom) behandlingen mere effektiv og overkommelig. Organisationen havde behov for at udforske ustrukturerede data, identificere mønstre og oprette meningsfulde rapporter, der bedre kunne hjælpe medlemmerne. Fonden valgte SAS til in-house natural language processing af tekstdata. “Da vi besluttede, at SAS var vejen frem, vidste vi, at vi ønskede, at vores SAS-løsning lå i et cloudmiljø. Derfor samarbejdede vi med Pinnacle Solutions og valgte en Amazon Web Services-infrastruktur for at understøtte den,” forklarer Vincent Malanga, Chief Information Officer hos COPD Foundation. “Selvom der er mange bevægelige dele, kører alt problemfrit, og vi har haft en meget positiv oplevelse.”
  • En anden kunde, der har fundet analytisk fleksibilitet i skyen, er commodities management firmaet Gavilon Group. “For at betjene vores interessenter er vi nødt til at administrere store mængder data og risikoberegninger i realtid samt tilpasse os nye use cases over tid,” udtaler Tony Vojslavek, Chief Risk Officer, Gavilon Group.” Vi har haft et langt samarbejde med SAS. For at positionere os i forhold til fremtiden og reducere vores arbejdsbyrde og driftsomkostninger migrerede vi til SAS Cloud på Azure. Det var et nemt valg for Gavilon at skifte – vi flytter support, serveropgraderinger og applikationsovervågning til SAS, og vi kan drage fordel af nye funktioner og forbedringer i SAS Viya.” Vojslavek deler flere detaljer om Gavilon Group-historien under SAS Global Forum i deres session, Gavilon: Accelerating Agriculture Risk Management With Advanced Analytics in the SAS® Cloud.
  • NBA’s Orlando Magic bevæger sig fra store data til store resultater med en cloudinstallation af SAS Visual Data Mining og Machine Learning drevet af SAS Viya på AWS. Holdet gemmer og analyserer 20 års data fra mere end 18 kilder om 100.000 spillere. Director of Basketball Analytics, David Bencs, forklarer: “In-memory håndteringen i SAS Viya giver os mulighed for at analysere data mere effektivt, og machine learning hjælper os med at forstå dataene på et dybere niveau. Noget, der ville have krævet gennemgang af hundreder af timers spil-optagelser før, er nu en simpel forespørgsel.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>