SAS Institute: Virksomheder skal til at køre AI med automatgear
Hjem AI SAS Institute: Virksomheder skal til at køre AI med automatgear

SAS Institute: Virksomheder skal til at køre AI med automatgear

Af Redaktionen

Kunstig intelligens er noget, som mange virksomheder gerne vil have integreret i deres systemer. Men hvis det skal realiseres, skal det foregå automatisk, hvilket SAS Institute’s nye AI-motor nu muliggør.

SAS Institute: Virksomheder skal til at køre AI med automatgear 1

Tom Fischer affärsutvecklare på SAS Institute

Én af de store nyheder, der blev offentliggjort til SAS Instituttets Analytics Experience konference i Milano, er en ny version af selskabets egen AI-motor Viya. Her lover man markante forbedringer med hensyn til de funktioner, der automatiserer mange af de manuelle og komplekse processer, der er nødvendige for at opbygge maskinlæringsmodeller og lignende.

– Den eneste måde at forbedre analyseværktøjer på er ved at tilføre dem en højere grad af kunstig intelligens, hvor brugerne i mindre grad beskæftiger sig med programmering og mere med datastyring, siger SAS’ senior vice president for forretningsudvikling, Tom Fisher.

SAS, hvis forkortelse står for ”Statistical Analysis System”, begyndte allerede i 70’erne at investere i analyse- og statistikprogrammer baseret på deres eget programmeringssprog. I dag er de fleste programmer dog bygget på open source-kode, hvilket gør det muligt at bruge flere forskellige programmeringssprog i AI-motoren Viya.

Tom Fisher fortæller, at datastyring er et stadig vigtigere område at investere i, da mange virksomheder i dag opbevarer data forskellige steder – for eksempel internt og i skyen. I SAS’ produktportefølje finder man blandt andet løsninger som SAS Visual Data Mining og SAS Visual Text Analytics, der har til formål at håndtere data.

– Det er utroligt vigtigt at være i stand til at holde styr på, hvor ens data fysisk er placeret, og jeg kan forsikre, at vores produkter er suveræne, når det kommer til at udføre denne type datastyring i realtid, for eksempel vores produkt Event Stream Processing, siger Tom Fisher.

Han nævner IoT, Internet of the Things, som ét af de områder, hvor smart dataanalyse er helt afgørende.

– Lige præcis IoT er noget, som cloud-leverandører har svært ved at håndtere, da det som regel er flygtige datastrømme fra en masse gadgets, der skal analyseres. Her tilføjer vi nu lidt ekstra brændstof ved at inkorporere funktioner til håndtere denne type datastyring og analyse.

Spørgsmålet er så, hvad der adskiller SAS ‘AI-motor Viya fra konkurrerende produkter som IBMs Watson, Salesforce Einstein og Microsofts Azure.

SAS Institute: Virksomheder skal til at køre AI med automatgear 2

SAS teknikchef Oliver Schabenberger

Her svarer Tom Fisher, at Viya er meget mere skalerbar sammenlignet med sine konkurrenter, og at Viya både er proaktiv og reaktiv på en helt anden måde end for eksempel Einstein, der hovedsageligt fokuserer på analyser af kundeadfærd. Derudover understreger han, at man over længere tid har udviklet et omfattende samarbejde med en række cloud-leverandører, og at man dermed er på forkant med AI-initiativer, som større virksomheder kan få direkte gavn af.

SAS’ teknologichef Oliver Schabenberger indskyder, at selskabet faktisk har brugt forskellige typer af kunstig intelligens i ganske mange år, men at det først er for nylig, at mange for alvor har fået øjnene op for teknologier af denne type.

– Det, vi oplever nu, kan ses som en demokratisering. Det vil sige, at værktøjerne er blevet mere tilgængelige for en bredere gruppe brugere. Et vigtigt skridt i denne udvikling er muligheden for at automatisere arbejdet med dataanalyse og dermed at reducere tidsforbrug såvel som arbejdsindsats.

SAS’ nye værktøj til at realisere denne automatisering kaldes for Open Model Manager. Den vil fremskynde processen, når det handler om at få analysemodeller fra laboratorium til produktion.

– Der her er af stor betydning, ikke mindst i finanssektoren, hvor du skal træffe millioner af beslutninger på en daglig basis.

Når det kommer til den fortsatte udvikling af SAS’ produkter, siger Oliver Schabenberger, at det i høj grad handler om en øget tilpasning af produkter, der er baseret på open source-kode, da tanken er, at de lettere skal kunne fungere med produkter fra andre producenter.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>