Schneider Electric-direktør vinder Ledernes bæredygtighedspris
Hjem SCHNEIDER ELECTRIC Schneider Electric-direktør vinder Ledernes bæredygtighedspris i København

Schneider Electric-direktør vinder Ledernes bæredygtighedspris i København

Af Redaktionen

Schneider Electrics CEO, Thomas Träger, blev i går tildelt den prestigefyldte Tag Ansvar-pris i kategorien Bæredygtighed.

Prisen uddeles årligt af fagorganisationen Lederne Hovedstaden og hylder toppen i dansk erhvervsliv, der udmærker sig ved at gøre en bæredygtig forskel – både for klimaet og for medarbejderne i virksomheden.

Årets Tag Ansvar-priser blev i går uddelt af den faglige organisation og A-kasse, Lederne, ved en prisuddeling i København, og vinderen i kategorien ”Bæredygtighed” blev direktøren for Schneider Electric, Thomas Träger.

Til daglig leder Thomas Träger Schneider Electric i Danmark, der er eksperter i energieffektivisering, og i aftes blev han så belønnet – både for sit insisterende arbejde i at accelerere den grønne omstilling via energieffektiviserende løsninger og for sit store fokus på bæredygtig ledelse af sine 820 medarbejdere.

”Det er femte år, at vi afholder ’Tag ansvar’-prisen, som hylder ledere, der gør noget ekstraordinært og tager ansvar. Vi fremhæver ledere som influerer, motiverer og som bruger hovedet såvel som hjertet. Og det er for os det ypperste, når det kommer til ledelse. De nominerede i år gør hver især en stor forskel, og håbet er, at de vil fortsætte med at inspirere,” siger Kim Kampp, afdelingsforperson for Lederne, Hovedstaden.

Smilebåndene var naturligvis brede hos Thomas Träger efter prisuddelingen, som løb med sejren i kategorien bæredygtighed:

”Jeg er meget beæret over at modtage denne pris foran et så stærkt felt. Det er vores vision at fremme den grønne og digitale transformation i bestræbelserne på at skabe en grønnere planet. Jeg er fast besluttet på at lede og udvikle en bæredygtig virksomhed med mangfoldighed, trivsel og psykologisk sikkerhed som grundvilkår. Jeg står her i dag på vegne af mine mange dygtige og passionerede kolleger – af hjertet tak,” siger Thomas Träger og fortsætter:

”Som virksomhed har vi et stort ansvar for at reagere konsekvent på den klimakrise, vi befinder os i. Menneskeheden er – eller burde i det mindste være – i et historisk højt niveau af klimaalarm. Det er derfor vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at bidrage til løsninger. Det føles som et maraton uden en målstreg, og det fungerer kun, hvis vi løber sammen, det er en holdindsats mellem forskellige interessenter som offentligheden, medierne, miljøgrupper, virksomheder og regeringen. Sammen kan vi vinde løbet.”

Bæredygtig ledelse har mange facetter                                                  

”Jeg valgte at nominere Thomas Träger til Ledernes Tag Ansvar-pris 2022 blandt de mange kandidater, fordi det er meget tydeligt, at han ikke bare tager ansvar for at drive en succesfuld, bæredygtig forretning, men også sikrer en bæredygtig kultur og ledelse gennem hele organisationen. Den store diversitet i medarbejderstaben, hvor muligheden for at gøre karriere gælder alle aldersgrupper, synes jeg er unik og viser essensen af en bæredygtig leder, som tager ansvar,” siger Jesper Pøhler, jurymedlem og selvstændig bæredygtighedskonsulent.

Foruden et stort fokus på ledelse, der gør en forskel for klimaet, beror juryens bedømmelse også på andre aspekter af bæredygtig ledelse, som fx fokus på medarbejdertrivsel, mentalt helbred og diversitet.

I valget af Thomas Träger har juryen således lagt vægt på hans indflydelse på tiltag i Schneider Electric som 24/24-barselsvilkår, søvncaféer med træning i sunde søvnvaner og arbejdet på at øget diversiteten i medarbejderstaben i forhold til etnicitet, alder og køn.

Schneider Electric-direktør vinder Ledernes bæredygtighedspris

Thomas Träger sammen med Schneider Electrics delegation til gårsdagens prisuddeling

”Bæredygtighed i en moderne virksomhed handler ikke kun om ”det grønne”, men om alle farver og afkroge af termen. Jeg er stolt af de mange bæredygtige tiltag vi har implementeret for vores medarbejdere, og jeg tror på, at de gør Schneider Electric til en bedre, sjovere og et mere trygt sted at arbejde. Lige nu har vi 61 kolleger, som har været ansat i virksomheden i over 30 år, og vores fornemmeste opgave og ansvar er at sørge for, at Schneider Electric fortsætter som en arbejdsplads, der kan holde på medarbejderne i mange år,” siger Thomas Träger.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>