Schneider Electric øger sin satsning på edge computing

Ud fra en forventning om stærkt øget efterspørgsel på edge computing og mikrodatacentre indgår Schneider Electric og SEC DATACOM et samarbejde for at kunne levere komplette løsninger på området.

Schneider Electric øger sin satsning på edge computing 1Ifølge rådgivningsvirksomheden McKinsey bliver 127 nye IoT-enheder forbundet til internettet hvert eneste sekund året rundt. Spørger man Google, producerer verden på to dage lige så meget data, som vi gjorde fra menneskehedens begyndelse og frem til 2003. Utrolige tal, der fortæller sin egen historie om den eksplosive vækst inden for brug og indsamling af data.

Med til historien hører, at de mange enheder og applikationer lægger et tungt pres på båndbredden og skaber forsinkelser – høj latency – hvilket skaber dårlige brugeroplevelser. Derfor tyder meget på, at fremtidens datahåndtering bliver en kombination af to verdener, hvor kritiske data bliver opbevaret i interne mikrodatacentre og den øvrige data i skyen.

Udviklingen på området er i høj grad blevet bemærket hos Schneider Electric, der netop har indgået en ny partnerskabsaftale med datacenterdistributøren SEC DATACOM. Formålet er at styrke Schneider Electrics position inden for edge computing – karakteriseret ved etableringen af mikrodatacentre til opbevaring af forretningskritiske data tæt på virksomheder.

”Med samarbejdet øger Schneider Electric sit fokus på edge computing, som uden tvivl kommer til at fortsætte sin himmelflugt i de kommende år. Kombinationen mellem cloud og edge computing er relevant for stort set alle typer af virksomheder, så potentialet er helt enormt. Matchet mellem Schneider Electric og SEC DATACOM er rigtig godt i den forstand, at vi supplerer hinandens kompetencer og giver vores kunder én samlet indgang til området,” siger Søren Juul Schrøder, Country Sales Director for Schneider Electric Danmarks IT-division.

I forbindelse med etablering af mikrodatacentre leverer Schneider Electric alt fra rackskabe til køling, software, overvågning og sensorer, mens den nye samarbejdspartner SEC DATACOM blandt andet leverer servere, netværk og storage. Dermed ender parterne med en komplet pakke, hvilket glæder Asbjørn Navrestad, salgsdirektør hos SEC DATACOM.

”Via samarbejdet med Schneider Electric bliver vi en one stop-distributør, der kan levere komplette og skræddersyede løsninger inden for edge computing og mikrodatacentre. Det er løsninger, der kun bliver mere relevante, efterhånden som vi sætter mere og mere strøm til samfundet med IoT-enheder, sensorer og alverdens indsamling af data,” siger Asbjørn Navrestad.
Allerede i dag bliver omkring 40 procent af verdens data opbevaret via edge computing. Ifølge Gartner vil det tal være vokset til 75 procent allerede i 2025.