Sextortion: Kriminelle udnytter gammelt datalæk
Hjem Undersøgelse Sextortion: Kriminelle udnytter gammelt datalæk

Sextortion: Kriminelle udnytter gammelt datalæk

Af Redaktionen

Ny analyse viser, at kriminelle bruger logindetaljer, der er blevet tilgængelige efter et sikkerhedsbrud i 2016, til at afpresse ofrene til at betale en sum Bitcoins for at undgå at få delt sexvideoer med alle deres kontakter.

Sextortion: Kriminelle udnytter gammelt datalæk 2Men det er kun i få tilfælde, at de kriminelle faktisk er i besiddelse af afslørende optagelser.

Cyberkriminelle er om ikke andet så kreative og opportunistiske. Store verdensbegivenheder og advokater, der pludselig har fundet en millionarv, er noget af det, der bliver brugt som lokkemad for spam og phishing-forsøg. Læg så dertil lidt personlig information og (falsk) blackmailing, og du har opskriften på en af de allerseneste store phishing-kampagner.

En ny analyse fra Barracuda Networks viser, hvordan kriminelle siden juli i år har tilsendt udvalgte ofre en af deres egne adgangskoder og bruger det som skræmmeteknik. Derefter hævder blackmailerne, at de har hacket ofrets webcam og ligger inde med video af dem, der ser porno. Ofrene afpresses herefter til at betale en sum Bitcoins for at undgå, at filmen bliver sendt rundt til deres personlige kontakter. Men Barracuda Labs undersøgelse viser, at de kriminelle hverken ligger inde med oplysninger på personlige kontakter eller følsomt videomateriale af ofrene.

Kampagnen foregår stadig. Barracuda Labs undersøgte mere end 1000 tilfælde af denne trussel i løbet af få dage og fandt omkring 24.000 e-mails siden september, der bruger de samme afsenderemails som de observerede prøver.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>