Siemens og Region Hovedstaden indgår rammeaftale om BMS-platform for bygningsautomatik
Hjem KANALPARTNER Siemens og Region Hovedstadens Center indgår rammeaftale om BMS-platform for bygningsautomatik

Siemens og Region Hovedstadens Center indgår rammeaftale om BMS-platform for bygningsautomatik

Af Redaktionen

Region Hovedstadens Center for Ejendomme har netop valgt Siemens som den samarbejdspartner, der fremover skal levere og udbygge en ny BMS-platform til Rigshospitalet og Rigshospitalet Glostrup.

Med platformen lægges fundamentet for Smart Buildings.

Siemens og Region Hovedstaden indgår rammeaftale om BMS-platform for bygningsautomatik

Fremover bliver det nemmere at holde styr på lys, indeklima, energiforbrug og brandsikring på Rigshospitalet og Rigshospitalet Glostrup. Region Hovedstadens Center for Ejendomme har netop tildelt kontrakt til Siemens på levering og installation af nyt Building Management System (BMS-platform), der kan opsamle al data til at effektivisere og optimere driften via én samlet brugerflade. Det giver en ensartet og mere overskuelig betjening, mindre ressourcespild, og ikke mindst den største sikkerhed for, at en uønsket driftshændelse bliver fanget i opløbet.

Med aftalen sikrer Region Hovedstaden således både en ensartethed i teknologi og udstyr, der gør, at alle tekniske anlæg spiller bedre sammen i drift og betjening, og samtidig sikres leverancehastigheden af udstyr til hospitalets store visioner for kommende renoveringer og nybyggerier.

John Mikkelsen, Center for Ejendommes driftschef for Rigshospitalets matrikler, glæder sig over løsningen:

– Center for Ejendomme har en vision om at konsolidere vores BMS-systemer på tværs af vores hospitaler. Det er ud fra denne vision, at vi har udbudt en ny strategisk platform på Rigshospitalets matrikler. Vi ser frem til at kunne samle mange af vores store facility-systemer på én brugerflade og dermed have mulighed for en mere effektiv og optimeret drift. Vi glæder os til samarbejdet med Siemens om denne store og spændende opgave, som det er at implementere den nye BMS-platform i forbindelse med nye byggerier og renovering af den eksisterende bygningsmasse.

– I Siemens er vi stolte af at blive udvalgt som leverandør af smart bygningsautomatik på et så stort projekt som dette. Vi glæder os til de næste fire år at være med på rejsen med Center for Ejendomme om at optimere på indeklima, drift og vedligehold og gøre Region Hovedstadens hospitaler til de mest veldrevne og energieffektive af slagsen, siger Jesper Skou, divisionsdirektør i Siemens.

Fundament for Smart Buildings

Med den nye BMS-platform tager Region Hovedstaden et stort skridt i retning af at gøre hospitalerne til Smart Buildings med fokus på effektiv Facility Management. Kernen i platformen er Siemens management-platform, Desigo CC, som er et digitalt, multidisciplinært system, der opsamler data på tværs af bygningernes systemer og får dem alle til at spille sammen.

Med Desigo CC kan bygningerne således leve op til de nuværende krav om driftsoptimering og energieffektivitet, og samtidig udgør det fundamentet for fremtidige potentielle krav om fx integration af IoT-enheder, opsætning af ladestandere eller mulighed for at tilbyde fleksibilitet til elnettet.

Fakta
  • Rigshospitalet skal have ny BMS-platform, der bliver en samlet og overordnet brugerflade for betjening, visualisering og alarmering vedrørende samtlige tekniske installationer i bygningerne på lokationer i København og Glostrup.
  • Siemens er blevet tildelt en rammeaftale, der omfatter tre hovedområder: 1) Digitale management-løsninger, der effektiviserer driften, 2) energieffektivisering, og 3) en smart brugerflade, der giver nem adgang til dataopsamling, dataanalyse, alarmhåndtering fra både PC, smartphone mv.
  • Rammeaftalen løber over fire år.
  • Siemens er blevet tildelt kontrakt efter udbud med forhandling.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>