Skrueproducent klassificerer produkters miljøaftryk i databaser
Hjem NYHEDER Skrueproducent klassificerer produkters miljøaftryk i databaser

Skrueproducent klassificerer produkters miljøaftryk i databaser

Af Redaktionen

Kendt leverandør imødekommer stigende bæredygtighedskrav fra offentlige og private indkøbere med data for deres produkters miljøstandarder.

Nu skal pilotprojekt fra Sverige udvides til det danske marked.

Det handler om transparens og tryghed, forklarer udviklerne af den nye data

Både de offentlige og private indkøbere efterspørger i stigende grad bæredygtige materialer. Samtidig stiger kravene til miljøstandarder hvert år i takt med den grønne omstilling. ITW Construction Products vil gerne hjælpe deres kunder med at nå deres grønne behov og ambitioner. Derfor har de som leverandør af blandt andet befæstelser, skruer, søm og ankermasse skabt klimadeklarationer for deres forskellige produkter. Formålet er at skabe tilgængelighed og transparens for både store og små bygherrer:

“For os handler det om tryghed. Vi vil gerne imødekomme vores kunders behov og tilbyde dem den transparens, der både kan hjælpe dem med at tage mere bæredygtige beslutninger og overbevise deres kunder om kvaliteten af produkterne,” fortæller Daniel Kjällander, der er Business Development Specialist i ITW Construction Products.

Karakterer skal guide til bæredygtigt indkøb
Selvom der allerede er regler og deklarationer på både nationalt- og EU-plan, så giver den nye data mulighed for at, man som bygherre eller indkøber kan opnå en højere grad af miljøinformation, som fx kan vise, at produktet er grønnere sammenlignet med andre produkter.

“Sverige har været et godt sted at starte, fordi man her har højere standarder end i andre lande. Derfor er det også helt naturligt at fortsætte til det danske marked, fordi man også her prioriterer bæredygtighedsindsatsen ekstremt højt i byggeriet,” siger Daniel Kjällander.

Skrueproducent klassificerer produkters miljøaftryk i databaserPå det svenske marked klassificerer ITW Construction Products nu adskillige af deres produkter ud fra effekten på miljøet. Det kan være faktorer som genanvendelighed af emballagemateriale, muligheden for at genbruge produktet, levetiden samt energiforbruget og -kilden.

For at skabe endnu større gennemsigtighed og ikke mindst brugervenlighed indeholder kvalifikationen desuden en karakter til bedømmelse af produktet.

Karakteren er en status mellem “undgå” og “anbefalet” og kan bruges som grundlag, når kunderne planlægger deres indkøb.

“En lav karakter tvinger vores kunder til at skrive en afvigelsesrapport om, hvorfor produktet er købt. Mens en højere karakter gør produktet nemt at dokumentere og letter processen for kunden,” fortæller Daniel Kjällander, der understreger, at ITW Construction Products ønsker at statuere et eksempel og hjælpe sine kunder i forandringen hen mod mere bæredygtige byggerier.

Foruden de miljømæssige kvalifikationer er oplysninger om materiale, overfladebehandling, farvning, plast og fyldstoffer også tilgængelig i den samlede database.

Databasen har fungeret som et pilotprojekt i Sverige. ITW Construction Products arbejder lige nu på at udvide databasen til Danmark, så flere kunder kan træffe de bedste indkøbsbeslutninger på et oplyst grundlag.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>