Skuldre og arme hos Plus Pack aflastes af OnRobots fleksible End-of-Arm-værktøjer
Hjem NYHEDER Skuldre og arme hos Plus Pack aflastes af OnRobots fleksible End-of-Arm-værktøjer

Skuldre og arme hos Plus Pack aflastes af OnRobots fleksible End-of-Arm-værktøjer

Af Redaktionen

I flere generationer har Plus Pack ligget i spidsen af feltet for producenter af emballage til fødevarer.

Skuldre og arme hos Plus Pack aflastes af OnRobots fleksible End-of-Arm-værktøjerFirmaet har kontinuerligt udviklet nye mere og mere miljøvenlige produkter og har modtaget flere internationale priser for det arbejde.

Og det er ikke kun den grønne omstilling, men også arbejdsmiljøet for de mere end 200 ansatte, som bliver vægtet meget højt af virksomheden. Netop arbejdsmiljøet er en af grundene til, at der bliver satset på automatisering.

Det sker specielt hvor tungt og ensidigt arbejde kan fjernes fra de ansatte og udføres af kollaborative robotter, fortæller strategisk projektleder Bastian Fietje:

»Arbejdsstationen, hvor vi bruger griberen fra OnRobot, erstatter en pakkeproces, hvor operatøren tidligere arbejdede manuelt ved at stable produkter ovenpå hinanden og presse luften mellem dem ud. Den manuelle proces har krævet en masse gentagne tunge løft og en masse pres på skuldrene. Den fysiske belastning har vi fjernet fra medarbejderne,« fortæller han.

Problemfri løsning

Der er da heller ingen grund til at vente med at automatisere i produktionen. Hos Plus Pack er implementeringen af End-of-Arm-værktøjet fra OnRobot gået hurtigt og problemfrit, fortæller projektleder Simon Laigaard: »Vi synes, OnRobot griberen er nem at arbejde med. Ved at justere på fire skruer kan vi ændre fingerspidserne på griberen, så den passer præcist til det enkelte produkt. Hvis vi havde valgt at bygge værktøj specielt til hvert produkt, ville det have været meget dyrere end denne løsning, hvor vi hurtigt kan tilpasse griberen.

Vi lavede nogle test med griberen i laboratoriet, og programmeringen blev lavet på et par dage. Derefter tog det kun 30 minutter at implementere griberen på fuld hastighed i pakkelinjen,« siger han.

En klar anbefaling af OnRobot

En af årsagerne til brugen af kollaborative robotter er som nævnt arbejdsmiljøet. En anden årsag er produktiviteten, der bliver meget fleksibel med hjælp af gribere fra OnRobot, fortæller Bastian Fietje: »Vi producerer mange forskellige produkter og har mange forskellige kunder, som vi producerer tilpassede pakkeløsninger for. Derfor prøver vi hele tiden at optimere produkterne og pakkeprocessen for hver kunde, hvilket OnRobots End-of-Arm-værktøjer hjælper os med.

Hvis man har planer om at automatisere i produktionen, vil jeg klart anbefale OnRobots gribere, fordi de tilbyder fleksibiliteten til at kunne lave tilpassede løsninger, der passer til specifikke behov. Det har vi ikke set før fra andre leverandører af End-of-Arm-værktøjer, siger han.

En samlet indgang til intuitivt cobot-tilbehør

OnRobot har skabt en overskuelig indgang til at finde de rette gribere og det tilbehør, man mangler til kollaborative robotter uanset fabrikat. Implementeringen lettes af, at alle OnRobot-produkter bygger på den samme logik i programmering og betjening, og dermed kan slutbrugerne komme hurtigere i gang med at høste automationsgevinster. Installation og omstilling tager fra en time til en dag, og programmeringstiden er reduceret med 70 procent kortere end øvrige løsninger på markedet.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>