DEN SMARTE LØSNING PÅ DATAPROBLEMER ER MED SMART SOFTWARE
Hjem TELEKOMMUNIKATION Smart software er den smarte løsning på dataproblemer

Smart software er den smarte løsning på dataproblemer

Af Redaktionen

Kunder, der skal vente, er ikke glade kunder, og de handler mindre.

I moderne online detailhandel er hovedårsagen til at vente den tid, det tager at hente data.

Den smarte løsning på problemet er ikke at bruge hurtigere harddiske eller hurtigere forbindelser til internettet.

Det er med smart software, at data flyder hurtigere, skriver Fredrik Arveskär, regionschef for Norden og Benelux hos Infinidat.

Vi ved, at kundeloyalitet er flygtig, allerede efter en eller to dårlige kundeoplevelser søger kunderne andre steder efter deres køb. Det kan handle om websider eller applikationer, der indlæses langsomt, lange ventetider med kundeservice eller en support, der ikke formår at guide dig i den rigtige retning. Vi har alle forventninger om at få hjælp hurtigt.

Disse udfordringer forklares normalt med manglende adgang til data og manglende datakoordinering. Dataressourcerne bliver en flaskehals, der skader kundeoplevelsen og dermed forretningen. Datalagring bliver en hindring, når den ikke er optimeret til virkelige arbejdsbelastninger.

Der er flere processer, der kører på de servere, der er nødvendige for online shopping. Reservation af en vare kræver en forespørgsel i databasen. Betalingsansøgninger skal tjekke i databaser, at betalinger går igennem. Alt skal ske hurtigt, for at et salg går igennem.

Det er ikke kun e-handel, der afhænger af højtydende lagringsløsninger. Selv finansielle tjenester, databaser og streamingtjenester kræver, at data er tilgængelige her og nu. Læg dertil behovet for udviklingsplatforme og muligheden for at udvikle og udrulle applikationer i realtid. I den moderne verden er forsinkelser ikke acceptable.

Hurtigere harddiske og forbindelser til internettet kan medføre nogle forbedringer, men er ikke en løsning på grundårsagen til forsinkelser, at det er langsomt at få data. En bedre løsning er at bruge smart mellemlagring af data (caching). Kort sagt indebærer det at have data, der anmodes hyppigt på hurtigere lagringsmedier end dem, der bruges til hele datasæt.

Hvorfor ikke gemme alle data i virkelig hurtige lagringsmedier? For det bliver for dyrt.

Neural caching er en metode, der bliver mere og mere populær til løsninger som denne. Når det bruges sammen med hurtig hukommelse (DRAM, Dynamic Random-Access Memory) til buffering, reduceres latensen dramatisk. Data kan tilgås ekstremt hurtigt og muliggør omkostningseffektiv og højtydende lagring i petabyte-skala, selv i komplekse it-miljøer.

DEN SMARTE LØSNING PÅ DATAPROBLEMER ER MED SMART SOFTWARE

Fredrik Arveskär, regionchef för Norden och Benelux hos Infinidat

Neural caching fungerer både med sekventiel hentning af data, for eksempel i alfabetisk rækkefølge, og tilfældigt. Det betyder, at implementeringen bliver enkel, fordi det sted, hvor dataene er lagret i hukommelsen, ikke har den store betydning, og at løsningen er alsidig.

Der er yderligere fordele ved neural caching, som er af teknisk karakter, såsom til virtualisering, hurtigere udrulning af servere, containerløsninger, backup og gendannelse af data og mere. Men for en detailforretning er kortere forsinkelser nok den mest åbenlyse gevinst.

Ethvert scenarie, hvor lagring er en flaskehals, kan drage fordel af neural cache og hurtig hukommelse til buffering. Den rigtige kombination af medier, arkitektur og intelligent software er vigtigere end nogensinde. Behovet for hastighed er stigende, og vi lever i en verden, hvor forsinkelser skal holdes på et minimum. Kunderne venter ikke.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>