Sopra Steria køber stort svensk konsulentselskab

Sopra Steria, en europæisk leder i digital transformation, har købt det svenske IT-konsulentselskab Kentor med 330 ansatte.

Sopra Steria køber stort svensk konsulentselskab 1
Den administrerende direktør for Steria Skandinavien, Kjell Rusti, siger at de ser frem til at komme på hold med Kentor.

Kentor har indtil nu været ejet af TeleComputing, og har afdelinger i Stockholm, Göteborg og St. Petersborg. Dette opkøb styrker Sopra Sterias position i Sverige og Skandinavien.

Kentor tilbyder tjenester inden for digital transformation, systemintegration, systemudvikling og IT-rådgivning. Virksomheden blev grundlagt i 1983 og har haft en gennemsnitlig organisk vækst på over 10 procent om året de seneste to år samt et driftsresultat på niveau med Sopra Steria koncernens standarder. Kentor havde en omsætning på 329 millioner svenske kroner i 2016.

Administrerende direktør for Sopra Steria Skandinavien, Kjell Rusti, fortæller, at de ser frem til at komme på hold med Kentor teamet:

Dette opkøb vil styrke Sopra Sterias position væsentligt i Sverige og øge den fremtidige vækst i hele regionen for os. Det har været en naturlig vækstambition at styrke os i Skandinaviens største IT-marked. Vi har nu fundet den rette partner, fortæller han.