SpaceInvader lancerer 80 cm pallestativ og håndterer nu alle godshøjder

Virksomheder som arbejder med logistik- og forsyningskæder kender til problemet med tom luft i lastbilers fragtrum.

SpaceInvader lancerer 80 cm pallestativ og håndterer nu alle godshøjder 1Det koster dyrt på både omkostnings- og klimasiden. Dét scenarie hører dog fortiden til. Det modulære transportsystem SpaceInvader gør det nu muligt at pakke og stable pallegods højt og optimalt, næsten som legoklodser.

Med lanceringen af et nyt og lavere pallestativ på 80 cm håndterer systemet nu flere godshøjder. Løsningen hjælper transport- og logistikbranchen (T&L) til at kapacitetsoptimere pallegods yderligere og dermed spare både plads, penge og CO2.

Der er mange gode grunde til at optimere fragtkapaciteten i en lastbil. I en tid, hvor T&L branchen leder efter innovative tiltag, der kan optimere forsyningskæden, byder SpaceInvader ind med en løsning, der slår flere fluer med ét smæk. Det handler om at optimere pakning af godset, så pladsen i lastrummet udnyttes maksimalt.

Steen Frederiksen CEO i SpaceInvader uddyber: ”vi har mange kunder, som har opdaget de gevinster vores system skaber. Flere efterspurgte på grund af varierende godshøjder også en lavere model som supplement til vores 120 cm stativ. Derfor har vi skabt 80 cm stativet, som kan bruges til både lavt og tungt bundgods. Herpå kan man stable op til yderligere 160 cm gods og opnå en samlet godshøjde på 240 cm. Det giver fuld udnyttelse af lastrummet.”

SpaceInvader lancerer 80 cm pallestativ og håndterer nu alle godshøjder 2
80 og 120 cm stativerne kan tilsammen som modulært system fylde en lastbil, og dermed håndtere flere forskellige godshøjder. Stativerne er desuden designet, så de let kan stables, hvis de skal håndteres som returgods, hvor 20 stativer kun fylder én palle.

Mange virksomheder leder efter nye måder til at imødekomme kapacitets-, ressource- og klimaudfordringer. Innovation og ny teknologi er en vigtig del af svaret herpå. Og nogle gange er løsningen mere simpel end man måske tror. Steen Frederiksen siger:

”Vi har analyseret meget data på gods, pakke- og transportvaner. Alt for tit ser vi, hvor lidt gods og hvor meget tom luft lastbilerne kører afsted med. Der ikke bæredygtigt. Kapacitetsoptimering bør være en del af den danske klimaindsats. Med vores system er der  ikke længere nogen undskyldning for ikke at pakke lastbilerne optimalt. Nu kan man lave ren ’palletetris’ med godset ved at kombinere stativ- og godshøjder. Til gavn for både pengepungen og klimaet.”

De to standardmoduler:

80 cm modellen har en højde, der er velegnet til lave paller og udgør dermed et stærkt supplement til SpaceInvaders grundmodel på 120 cm.

Det modulære system gør det muligt at dobbeltstable flere godsvarianter og dermed at håndtere flere godshøjdeintervaller ved at kombinere de to produktvarianter (120 cm og 80 cm). Samtidig er 80er modellen velegnet til ekstra tungt gods (650+ kg) på grund af stativets lave tyngdepunkt.