Spar penge og skån miljø for unødvendige indkøb

Kender du det med at man mangler en dims, men man kan ikke huske navnet på dimsen?

Spar penge og skån miljø for unødvendige indkøb 1Sådan er det ofte, og dimsen er svær at få fat på, og er så en del af en masse andre dimser man aldrig skal bruge, men må betale dyrt for?

Heldigvis findes der nu en masse niche webshops, der hjælper en med at anskaffe de dele der er brug for, og kun dem. Når man let kan anskaffe sig bare den ene del man har behov for, så er det en bæredygtig måde at anskue produkter på.

Bæredygtighed – forlæng produkters liv

Der findes mange måder at definere bæredygtighed på, en bæredygtigt energiforsyning handler om at minimere forureningen fra elproduktionen eksempelvis. Bæredygtig produktion handler om at bruge genbrugsmaterialer, eller materialer som kan nedbrydes i naturen rimeligt hurtigt, eller om at bruge materialer der kan genplantes eller genskabes uden at man udmatter ressourcen.

Bæredygtig vandforsyning handler om at beskytte vores grundvand, mod forurening fra fabrikker, landbrug og haver.

En anden måde definere bæredygtighed på er ved at forlænge produkters levetid. Et godt eksempel er, hvis man har anlagt gummifliser ved børnenes legehus, og så en enkelt eller to er gået i stykker, så skal man ikke udskifte hele underlaget, men bare dele af det. Resten af underlaget skal derfor ikke produceres og pakkes og transporteres.

For det første sparer du miljøet for produktionen af brættet, det være sig energiforbrug, råstoffer og så videre. For det andet skal der ikke laves en ny pakning, med emballage der skal produceres på et trykkeri, pap der skal laves et andet sted, og plastik der skal produceres, og det er jo i øvrigt et olieprodukt. Og så transporten, den forurener også meget.

Der må være et stort marked for niche webshops

I tilfældet ovenfor, er det heldigt er der findes en niche webshop der kan levere erstatningen for gummiflisen, som denne: Se hele udvalget af gummiprodukter hos Rubberproff

Hvad man end har brug for, inden for gummivarer, det kan man finde på Rubberproff, og det er super praktisk, for det giver også inspiration til andre behov man har, og sikkerhed for, at løsningen i længden ikke bliver for dyr.

En niche webshop er en gave til gør-det-selv entusiasten, fordi det giver frihed til at tænke ud af boxen, og samtidigt holde godt styr på udgifterne i forbindelse med projekter i hjemme.