Spar penge ved at overvåge energiforbruget
Hjem Teknik Spar penge ved at overvåge energiforbruget

Spar penge ved at overvåge energiforbruget

Af Redaktionen

Tjek effektværdierne, udnyt besparelsespotentiale:

Conrad Sourcing Platform er en vigtig partner for kunder, der ønsker mere energibevidsthed i virksomheden

  • Find de potentielle besparelser inden for belysning
  • Mål og vurdér forbrugsdata for maskiner og anlæg
  • Analysér elforbruget hurtigt og nemt

Stigende elpriser, højere varmeomkostninger og ønsket om at bidrage til en større miljøbevidsthed: Flere og flere virksomheder tager fat på spørgsmålet om energibesparelser og træffer passende foranstaltninger. Teamet bag Conrad Sourcing Platform informerer løbende om, hvilke muligheder der findes i driftsmæssige sammenhænge for at bruge mindre energi og dermed spare penge på lang sigt.

Forbud mod lysstofrør – køb nu!

Konverteringen til smart LED-teknologi giver et enormt besparelsespotentiale. Mange virksomheder har derfor allerede konverteret en lang række af deres lyskilder til LED, hvor det vel at mærke har været nemt at gøre det. Siden februar 2023 har der også været et forbud mod markedsføring af kompakte og cirkulære lysstofrør i EU – og fra august 2023 gælder forbuddet også for andre bestemte lysstofrør. Det giver derfor god mening for virksomhederne at forberede sig i god tid og konvertere til de ønskede lyskilder, så de ikke løber ind i en flaskehals mht. levering. En anden udfordring: Lyseffektiviteten af konventionelle rør kan ikke overføres 1:1 til LED-varianten, da deres strålevinkel ikke er identisk.

Spar penge ved at overvåge energiforbruget

Få succes ved at købe alle de nødvendige dele på én og samme platform: Conrad er også en stærk partner for erhvervskunder, når det handler om at spare og overvåge energiforbruget. Fotokilde: Westend61 – stock.adobe.com

Conrad-teamet anbefaler derfor en anvendelsesspecifik belysningsplanlægning, så der opnås det samme belysningsniveau efter udskiftning af lysstofrørene. Den understøttes her af en af de førende producenter Ledvance, som ikke kun tilbyder en bred vifte af LED-lys og den rigtige teknologi til smart lysstyring, men også en informationsbrochure om konvertering af lysstofrør til LED-rør, der kan downloades gratis på Conrad Sourcing Platform.

Her finder du også detaljeret information om alternative belysningsløsninger til det industrielle område, åbne kontorlandskaber, etageparkeringer samt til skoler og motionsrum.

Forbrugsmåling på den lette måde – sådan fungerer det!

Dét at optimere energiforbruget og strømforbruget spiller en stadig vigtigere rolle. Som følge heraf ønsker mange virksomheder at modernisere deres produktionsfaciliteter eller ændre fremstillingsprocesserne. Samtidig skal der dog også sikres en passende vedligeholdelse af systemerne. Præcise energimålinger og en korrekt vurdering af de målte forbrugsdata for maskiner og anlæg er forudsætningen for en god energioptimering. Chauvin Arnoux yder bl.a. her support med en lang række efteruddannelseskurser på workshops. Derudover tilbyder den kendte producent et både prisvenligt og brugervenligt måleapparat til nødvendige målinger efter ISO 50001-standarden. Produktet indgår i PEL-serien, der omfatter flere energi- og effektmålere. De kan fås på Conrad Sourcing Platform.

Voltcraft har udviklet to nye energiomkostningsmålere, der måler elforbruget hurtigt og nemt. Via den simple tilslutning kan alle relevante faktorer såsom aktiv effekt, reaktiv effekt, tilsyneladende effekt og faseskift vises og evalueres. Voltcraft SEM5000 kræver ingen adgang til virksomhedens eget IT-netværk, hvilket gør det nemt og sikkert at måle energiforbrug og CO2-udledning samt de tilhørende omkostningsprognoser.

De registrerede præstationsdata overføres til en PC til videre behandling ved hjælp af et SD-kort og er derfor helt uafhængig af firmanetværket eller mobile enheder. Derudover kan der fastsættes eltakster for to afregningsperioder. SEM6000 har derimod et Bluetooth-interface: Det kan nemt styres via en IoS eller Android app og muliggør en præcis måling og visning af strømforbrug og effektfaktor med tre decimaler. En ekstra praktisk detalje: Ved begge enheder skifter LED-ringen farve alt afhængigt af den målte effekt.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>