Stærk efterspørgsel efter fuldelektrisk Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Volvo Cars har nu formelt åbnet ordrebøgerne for XC40 Recharge P8 AWD, virksomhedens første fuldt elektriske bil baseret på den bedst sælgende SUV, på udvalgte markeder.

Stærk efterspørgsel efter fuldelektrisk Volvo XC40 Recharge P8 AWD 1
XC40 Recharge P8 AWD in 729 Glacier Silver

Titusinder af forbrugere har vist stor interesse for den fuldelektriske XC40 Recharge, og virksomheden har allerede modtaget flere tusinde faste ordrer før den formelle salgsstart. Produktionen og de første kundeleverancer af XC40 Recharge P8 er planlagt til at begynde senere på året. I Danmark kan den eftertragtede XC40 Recharge bestilles fra efteråret 2020, og de første kundeleverancer forventes at være i 2021.

Denne første ordreindgang er det seneste bevis på en stærk efterspørgsel efter Volvo Cars’ Recharge-modelrække, navnet på alle Volvo-biler med fuldelektrisk og plug-in hybrid drivline. Virksomheden sigter mod, at fuldelektriske biler inden 2025 skal udgøre 50 procent af det globale salg, mens resten skal være hybrider.

Volvo Cars solgte næsten 46.000 plug-in hybridbiler i 2019, en stigning på 23 procent sammenlignet med 2018 og mere end dobbelt så mange som i 2017. I fjerde kvartal 2019 udgjorde plug-in hybrider over 20 procent af alle Volvo-biler solgt i Europa.

Virksomheden ser også en stærk og fortsat vækst med hensyn til kunders onlinekonfiguration af Recharge-biler, der udgjorde omkring en tredjedel af alle konfigurationer i regionen i fjerde kvartal af 2019.

”Det er klart, at kunderne kan lide det, de ser i vores Recharge-modelrække,” sagde Björn Annwall, leder af EMEA og global commercial operations. ”Vores genopladelige biler er alt det, som kunderne forventer af en Volvo – plus en topmoderne, fuldelektrisk eller plug-in hybrid drivline.”

XC40 Recharge P8 er den første i en familie af fuldelektriske Volvo-biler.

Den repræsenterer en ægte milepæl for Volvo Cars som virksomhedens første fuldt elektriske bil og første Volvo med et helt nyt infotainmentsystem drevet af Googles Android-styresystem.

Som en fuldelektrisk version af den bedst sælgende XC40 SUV – den første Volvo, der vandt den prestigefyldte European Car of the Year-pris – er XC40 Recharge P8 baseret på Compact Modular Architecture (CMA), en avanceret køretøjsplatform, der er udviklet i et samarbejde i Geely-Group.

Firehjulstrækkeren XC40 Recharge P8 har en rækkevidde på over 400 km (WLTP) på en enkelt opladning og en effekt på 408 hk. Med en hurtiglader oplades batteriet til 80% af dets kapacitet på 40 minutter.

Det nye Android-drevne infotainmentsystem tilbyder kunderne en hidtil uset fleksibilitet, forbedret intuitivitet og indlejret Google-teknologi og -tjenester, såsom Google Assistant, Google Maps og Google Play Store. XC40 Recharge P8 modtager også større opdateringer af software og operativsystem trådløst.

Mens Volvo Cars’ sikkerhedsteknikere på den ene side har bygget på den originale XC40’s fremragende sikkerhedsstandarder, har de på den anden side fuldstændigt nydesignet og forstærket XC40 Recharge P8’s frontkonstruktion for at imødegå fraværet af en motor, leve op til Volvo Cars’ høje sikkerhedskrav og hjælpe med at sikre folk lige så godt som i enhver anden Volvo.

Batteriet er beskyttet af et sikkerhedsbur, der befinder sig midt i bilens karosseristruktur. Dets placering i bilens gulv sænker desuden bilens tyngdepunkt og giver bedre beskyttelse mod overrulning.

Inde i bilen giver en innovativ tilgang til alsidig funktionalitet føreren masser af opbevaringsplads, for eksempel i dørene, under sæderne og i bagagerummet. I og med at bilen ikke har en forbrændingsmotor, får føreren endnu mere opbevaringsplads end i den almindelige XC40 via en såkaldt ‘frunk’, et opbevaringsrum under frontklappen.