SUPERLIGAEN FÅR SIN FØRSTE ROBOT MASKOT
Hjem Efter Arbejde SUPERLIGAEN FÅR SIN FØRSTE ROBOT MASKOT

SUPERLIGAEN FÅR SIN FØRSTE ROBOT MASKOT

Af Redaktionen

Til søndagens superligakamp i Telia Parken mellem FCK og AGF skal 10-årige Anton være kampmaskot.

SUPERLIGAEN FÅR SIN FØRSTE ROBOT MASKOT 1

10-årige Anton har netop fået stillet en social robot til rådighed pga af hans lungesygdom. På søndag er robotten hans øjne og ører i Telia Parken, hvor FC København møder AGF

Men den ivrige FCK-fan lider af en af lungesygdom, som betyder, at han desværre ikke selv kan løbe ind på græsset med holdet. Derfor følger han med igennem øjnene på en lille robot, der bæres ind på banen af FCK’s anfører.

AV1 er en social robot, der via mobilteknologi gør det muligt for langtidssyge børn at deltage i fx undervisning og andre sociale aktiviteter, selvom de ikke selv kan være til stede. Telia har indkøbt og doneret to robotter til henholdsvis Børnelungefonden og BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet.

Barnets øjne og ører

Børnelungefonden arbejder blandt andet for at hjælpe de flere end 1.000 danske børn og unge, der hver dag slås med alvorlige lungesygdomme. En af disse er Anton på 10 år fra Borup, der lider af den sjældne og alvorlige lungesygdom chILD. Han elsker sin skole og sin fodbold, men han må konstant tage sine forholdsregler for at spare på luften og for at undgå at få de infektioner, som hans lunger er dårligt beskyttet mod. Derfor kan en robot være en god hjælp i dagligdagen og hjælpe med at bekæmpe følelsen af at være uden for.

”Vi vil fra Telias side gerne inspirere til nytænkning og bidrage til, at vi som samfund bedst muligt udnytter digitaliseringens potentiale. Og kan vi løfte denne opgave i partnerskaber, hvor vi bidrager med vores produkter og kompetencer, kan vi sammen skabe store resultater og unikke oplevelser. På søndag i Telia Parken sætter vi sammen med Børnelungefonden, FCK og No Isolation fokus på en patientgruppe, der hver dag slås med mange udfordringer. Ved at lade Antons robot være kampmaskot sættes der spot på, hvordan ny teknologi kan gøre en positiv forskel for langtidssyge børn som ham”, siger CEO for Telia, Morten Bentzen.
Hos Børnelungefonden er der stor glæde over donationen og de muligheder, det giver:

”De lungesyge børn og deres familier er så hårdt ramt i deres hverdag, og de fortjener alle de hjælpemidler, der kan lette deres liv. Vi ser nogle spændende muligheder i, at børnene og deres familier fremover kan få hjælp i hverdagen af teknologiske løsninger, som fx når en robot kan være børnenes øjne og øre ved oplevelser og aktiviteter, som de syge børn ikke kan være med til – både i skolen, til en fødselsdag eller til en fodboldkamp i Telia Parken”, siger direktør Anne Brandt fra Børnelungefonden.

En stor dag i Telia Parken
Den særlige robot, AV1, er udviklet af virksomheden No Isolation og styres gennem en app på mobilen eller en tablet. Dermed kan barnet se, tale og lytte via robotten – hvilket gør det mindre ensomt for barnet at være væk fra skolen og vennerne i en periode.

På søndag vil FCK-stjernen Viktor Fischer være vært for robotten hele dagen – fra han kører hjemmefra, til han forlader Telia Parken om aftenen. Fischer er Antons store idol, så det bliver en helt særlig oplevelse, når de to skal kommunikere sammen, mens FCK’s nummer 7 har robotten med på køreturen ind til Telia Parken, nede i omklædningrummet og ikke mindst ind på banen foran de mange tusind tilskuere.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>