SYSCO når stærkt vækstmål på tværs af Norden
Hjem Nyheder SYSCO når stærkt vækstmål på tværs af Norden

SYSCO når stærkt vækstmål på tværs af Norden

Af Redaktionen

SYSCO når en halv milliard på toplinjen, en omsætningsvækst på 30 procent fra 2019.

SYSCO når stærkt vækstmål på tværs af Norden

Fra venstre: Christian Skytt, CEO SYSCO Danmark & Dagfinn Ringås, CEO SYSCO Group

EBITDA sluttede på NOK 55 millioner, næsten en fordobling fra 2019.

Væksten kommer bl.a. fra den strategiske aftale med norske Elhub samt vækst i Sverige og Danmark.

SYSCO fortsætter sin vækst og afslutter 2020 med en toplinie på en halv milliard norske kroner, en vækst på 30 procent. Siden 2017 er omsætningen fordoblet. EBITDA sluttede på ca. NOK 55 mio., næsten fordoblet fra 2019 (29,4 MNOK).

”Energiindustrien i Norge gennemgår en omfattende digitalisering, hvor SYSCO leverer den teknologi, som digitaliserer industrien og forbinder energivertikaler” siger CEO Dagfinn Ringås, SYSCO Group.

”Som nævnt ovenfor ser vi i Danmark en stigende vækst, hvilket bl.a. kan begrundes med kundernes efterspørgsel efter cloud ekspertise og erfarne konsulenter. Vi er stolte af at have formået at opbygge et stærkt samarbejde på tværs af Norge, Sverige og Danmark. Samarbejdet betyder, at vi kan trække på hinandens kompetencer og dermed yde den bedste værdi for vores kunder på tværs af landegrænser” siger CEO Christian Skytt, SYSCO Danmark.

2020 kan opsummeres i følgende punkter:

 • Omsætningen sluttede med cirka 500 millioner NOK, en stigning på 30% fra
 • EBITDA sluttede på ca. NOK 55 mio., næsten fordoblet fra 2019 (29,4 MNOK).
 • 47 nye medarbejdere ansat i 2020 på tværs af Norden
 • Over 20 nye kunder og store strategiske aftaler på tværs af Norden med bl.a. Vejdirektoratet, KMD, Lokal Forsikring, Statnett, Wintershall Dea, Nettalliansen og

Både Dagfinn Ringås og Christian Skytt fremhæver også SYSCOs differentieringstriangel, når de forklarer sidste års succes.

 • Det er kombinationen af tre faktorer, der gør SYSCO unik. For at få succes med cloud-projekter og for at gøre komplekse IT-systemer til digitale succeshistorier skal du være stærk på tre områder, siger de og fortæller:
  1. Du skal forstå kundens branche: SYSCO er specialister i de løsninger bl.a. energisektoren, den finansielle sektor og offentlige virksomheder anvender.
  2. Du skal forstå ny cloud- og database teknologi: SYSCO har et meget bredt og tungt kompetencemiljø på Oracle database og cloud teknologier samt Apache Kafka.
  3. Du skal forstå de ældre og kritiske løsninger, som kunden allerede har: SYSCO har en lang historie som det førende Oracle kompetencehus i Norden.

”I Norge har vi investeret meget i at udvikle en mere moderne softwareplatform til energiindustrien, hvilket er noget vi ønsker at implementere på tværs af Norden. Flere nye kunder samt de strategiske aftaler er en anerkendelse af dette arbejde” fortsætter Ringås.

En af disse aftaler blev indgået med Statnett, da agenturet flyttede driften og udviklingen af Elhub- platformen tilbage til Norge. Teknologien bag Elhub er baseret på Oracle-teknologi. Hvert år håndterer platformen transaktioner til en værdi af cirka 100 mia. NOK relateret til el-salg, netleje og gebyrer. Data fra ca. 2,8 millioner nordmænd lagres i hubben og SYSCO har en strategisk rolle i bl.a. operationer og videreudvikling.

”Netop samarbejdet med Elhub er noget, som vi i Danmark følger tæt, da sådan en aftale er meget interessant for vores større danske kunder. Vi ser at flere og flere virksomheder står overfor store beslutninger omkring outsourcing af deres kritiske løsninger baseret på Oracle-teknologi fordi de ikke kan tiltrække og vedligeholde kompetencen. Denne aftale viser at det forretningsmæssigt og sikkerhedsmæssigt er attraktivt at vælge lokale leverandører” fortsætter Skytt.

SYSCO Group 2020

Beløb i NOK 2020* 2019 2018
Driftsindtægter 500 385 282,6
EBITDA 55 29,4 33,2
Resultat før skat 17,9 23,9
Årsresultat 13,6 17,9

* Ureviderede tal.

SYSCO Danmark A/S

Beløb i DKK 2020* 2019 Ændring Ændring i %
Driftsindtægter 29.789 21.026 8.763 42%
EBITDA 3.265 735 2.530 344%
EBITDA 11% 3% 7% 214%
Resultat før skat
Årsresultat

* Ureviderede tal.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>