Syv ud af ti glemmer alt om job på ferien
Hjem livsstil Syv ud af ti danskerne glemmer alt om job på ferien

Syv ud af ti danskerne glemmer alt om job på ferien

Af Redaktionen

Skal, skal ikke tjekke arbejdsmailen, når kalenderen siger ferie?

73 pct. af danskerne er ikke i tvivl.

De lægger jobbet helt væk, når de holder ferie. 21 pct. arbejder lidt i ferien. Mens 6 pct. fortæller, at de arbejder meget. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo Rejser.

Langt størstedelen af danskerne (73 pct.) er gode til at logge helt ud, sætte out of office-reply på mailen og smække stængerne op på solstolen, når kalenderen står på ferie. Men lidt mere end hver fjerde (27 pct.) har alligevel svært ved ikke lige at svare på mails eller stå til rådighed på trods af, at de holder ferie eller har fri.

”At så mange er gode til at lægge arbejdet helt på hylden, når de holder ferie, er dejligt. Men ideelt set burde alle jo holde helt fri, når de har fri. Ferien er for mange årets højdepunkt. Det er der, vi har mulighed for at dyrke kvalitetstid og være til stede i nuet sammen med dem, vi holder af,” siger Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo Rejser.

Kønsforskelle på ferien

Hvis man skelner mellem kønnene, er kvinderne de bedste til at lade mails være mails, når de er på ferie. Hele otte ud af ti (80 pct.) af de adspurgte kvinder svarer således, at de logger helt ud fra arbejde i ferien, mens færre end syv ud af ti af mændene kan sige det samme.

Syv ud af ti glemmer alt om job på ferienTil gengæld står afslapning højst på listen for begge køn, når kønnene skal svare på, hvad de helst fylder deres ferie med.

”Vi er alle forskellige, og derfor er det også forskelligt, hvad vi hver især forbinder med afslapning og ferie. Vi ser fx en meget højere andel af mænd, der svarer, at de ynder at fylde deres ferie med at se sport, mens kvinderne i højere grad svarer, at de vil have kulturelle oplevelser,” fortæller Glenn Bisgaard.

Et andet sted, hvor kønnene splittes i feriesammenhænge, er, når talen falder på gadgets og ting, vi ikke kan undvære i ferien. Selvom begge køn sætter telefonen på en klar førsteplads, så nævner flere kvinder bøger som værende uundværlige på ferien, mens mænd foretrækker at pakke deres iPad/tablet.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>