tado° introducerer tado° Balance, der skal bane vejen for energiomlægning
Hjem TELEKOMMUNIKATION tado° introducerer det nye tado° Balance, der skal bane vejen for energiomlægning

tado° introducerer det nye tado° Balance, der skal bane vejen for energiomlægning

Af Redaktionen

Denne nye tjeneste vil aktivt søge efter de tidspunkter på dagen, hvor energien er grøn og vil med fordel flytte forbruget og nedbringe omkostningerne med typisk 38%.

tado°, der er førende indenfor intelligent styring af klima i hjemmet, lancerer i dag tado°Balance for at revolutionere fremtidens energiforbrug i hjemmet og den vedvarende energi.

På markedet for vedvarende elektricitet er priserne ustabile.

Når vind- og solenergi er let tilgængelig, falder priserne markant. tado° Balance benytter disse tidspunkter med lave energipriser henover dagen til at udføre hovedparten af dit hjems opvarmning eller nedkøling, samtidig med at beboernes foretrukne temperatur bevares indenfor comfort zone (1).

El-biler fungerer allerede med opladere, der synkroniserer med tariffer og kun oplader bilen i løbet af natten eller på tidspunkter med lavere priser. Med tado° Balance vil varmepumpen eller airconditionanlægget gøre det samme – aktivt søge efter disse lave priser.

Ved at anvende intelligente termostater sparer forbrugerne i gennemsnit 22% i energiomkostninger. Med tado° Balance nedbringer forbrugerne deres omkostninger med yderligere 20% procent. Alt i alt vil tado°-brugere, der balancerer deres energiforbrug i hjemmet, opnå besparelser på typisk 38% (2). Tager man for eksempel en gennemsnitlig dansk pris på elektricitet på DKK 3,21 per kWh (3), vil kunder, der anvender tidsvarierende tariffer i kombination med tado° Balance, kun betale DKK 1,99 per kWh.

Det betyder ikke kun billigere regninger for husstanden, men markerer også et afgørende øjeblik for energiomstillingen. På trods af at vi ikke kan kontrollere, hvornår solen skinner, eller vinden blæser, kan vi styre forbruget i hjemmene, så det passer til de tidspunkter.

tado°’s medstifter og CPO Christian Deilmann siger, “Hvis Europa ønsker at lykkes med energiomstillingen, er vi nødt til at matche efterspørgslen efter energi med det udbud, der er tilgængeligt. tado° Balance parrer hjemmets energiforbrug med den vedvarende forsyning og baner derved vejen for, at energien omstilles, så andelen af vedvarende ressourcer øges.”

På nuværende tidspunkt kommer 79% af hjemmets energiforbrug fra opvarmning (4). Ved at reducere energiomkostningerne giver tado° Balance kunderne et incitament til at anvende elektriske varmeløsninger som fx varmepumper.

 

Tilgængelighed

tado° Balance lanceres i dag i Tyskland, Frankrig, Italien, Holland, Spanien, Danmark, Norge, Sverige, Østrig og Schweiz til Android og iOS, og flere lande vil følge efter. tado° Balance er en tjeneste inde i tado° app, som koster DKK 25 pr. måned eller DKK 195 om året, og vil nå ud til alle større europæiske lande i 2022. Brugere kan prøve Balance gratis i en måned for selv at opleve fordelene.

tado° introducerer tado° Balance, der skal bane vejen for energiomlægningKunder med tidsvarierende tariffer såsom aWATTar Hourly, Tibber eller Octopus Agile vil opnå de største økonomiske besparelser på grund af de varierende priser på energi, de leverer (andre tidsvarierende tariffer er tilgængelige). For at opsætte tado° Balance skal brugerne blot vælge deres land og region, og så vil tado° Balance automatisk følge engrosprisen på elektricitet i hvert land eller region, uanset energileverandøren.

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>