Tata Group donerer 1,3 mia. kr. til kampen mod COVID-19

Coronavirussens alvorlige indvirking i Indien og resten af verden får Indiens største industrikonglomerat Tata Group til at donere 1500 Crores Rupees svarende til 1,3 mia. DKK til at bekæmpe virussen.

Tata Group donerer 1,3 mia. kr. til kampen mod COVID-19 1TCS, Tatas IT-servicevirksomhed arbejder på digitale løsninger, der gør opsporing og behandling af smittede lettere – bl.a. en Covid 19-patient-tracker.

Indiske Tata Group, der bl.a. ejer IT-virksomheden Tata Consultancy Services (TCS), har doneret 1500 Crore Rupees, svarende til 200 mio. US Dollars eller 1,3 mia. DKK til bekæmpelse af pandemien.

Midlerne vil blive brugt til personligt beskyttelsesudstyr til det medicinske personale, respiratorer-systemer til at behandle forværrede tilfælde, testkits for at øge test pr. indbygger, etablering af behandlingsfaciliteter i moduler for inficerede patienter samt videndeling og uddannelse af sundhedsarbejdere og offentligheden.

“COVID 19-krisen er en af de hårdeste udfordringer, vi som menneskehed vil stå over for. Tata Trusts og Tata-koncernselskaberne er tidligere trådt til med hjælp, når nationen havde behov. I dette øjeblik er behovet større end nogensinde, ” kommenterer Ratan Tata, formand for Tata Trusts.

Han tilføjer:

“Tata Trusts, Tata Sons og Tata Group-virksomhederne har indgået samarbejde med lokale og globale partnere såvel som regeringen for at bekæmpe denne krise på en samlet platform for folkesundhed, som vil bestræbe sig på at nå ud til sektioner, der er underprivilegerede og -bemidlede.”