Teracom vil i alliance med Airbus tilbyde hybrid kommunikationsløsning til politi og beredskab
Hjem Nyheder Teracom vil i alliance med Airbus tilbyde hybrid kommunikationsløsning til politi og beredskab

Teracom vil i alliance med Airbus tilbyde hybrid kommunikationsløsning til politi og beredskab

Af Redaktionen

Statens nuværende radionet til beredskaberne, kaldet SINE (SIkkerhedsNEttet), har mange år på bagen og står derfor over for et nødvendigt teknologisk løft inden for en overskuelig årrække.

Teracom vil i alliance med Airbus tilbyde hybrid kommunikationsløsning til politi og beredskab 1

Hybridterminaler fra Airbus indgår i Teracom og Airbus bud på den fremtidige kommunikationsløsning til politi og beredskab, som bl.a. giver mulighed for live-video og udveksling af billeder. Foto: Airbus.

Behovet for integreret og sikker brug af bredbåndstjenester, vil blive et væsentligt element i bestræbelserne på, at forbedre blandt andre politiets daglige kommunikation og indsatser.

Med det tætte partnerskab, vil Teracom og Airbus i fællesskab sikre Politiet og beredskaberne i Danmark og på Færøerne, en moderniseret kommunikationsløsning. I modsætning til den nuværende løsning, hvor kun tale og udveksling af korte tekstbeskeder er muligt, vil en fremtidig løsning fra Teracom og Airbus også give adgang til mobile bredbåndstjenester og dermed til udveksling af data, billeder og video i realtid med højt sikkerhedsniveau.

Den fælles moderne digitaliserede hybridløsning fra Teracom og Airbus, der kombinerer det bedste fra den nuværende teknologi med fremtidens mobil bredbånd, vil også kunne danne grundlag for en ny kommunikationsplatform for andre brugerorganisationer end beredskaberne, med opgaver af samfundsvigtig karakter.

Ved at integrere eksisterende kommercielle mobilnetværker i beredskabskommunikationen, får dansk Politi samme sikre adgang til at benytte mobile bredbåndstjenester, som politiet har i stadig flere lande i Europa, her i blandt Belgien og Finland.

Partnerskabet sikrer at Airbus, som leverandør af teknologi til missionskritiske netværksløsninger og Teracom, som en veletableret dansk kommunikationsoperatør med egen sikker infrastruktur, i fællesskab kan tilbyde en robust løsning, der kan leve op til beredskabernes øgede krav til fremtidens kommunikationsløsning.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>