ThinkPads X1-serien får intelligent arbejdsfunktion
Hjem SIKKERHED ThinkPads X1-serien får intelligent arbejdsfunktion

ThinkPads X1-serien får intelligent arbejdsfunktion

Af Redaktionen

ThinkPad X1-serien er blandt Lenovos absolut mest potente arbejdsbærbare, og nu tilføjes tre nye udgaver af X1 Carbon, X1 Yoga og superletvægteren X1 Nano til serien.

 Pålidelighed og tårnhøj ydelse er indgrebet af Lenovos ThinkPad X1-serie.

Produkterne i serien lever samtidig op til stribevis af militærstandarder – og ja, så byder de på funktioner i særklasse. Vanen tro kommer der nye modeller i forbindelse med årets CES, og det sker i form af 10. generation af ThinkPad X1 Carbon, 7. generation af den fleksible X1 Yoga og 2. generation af X1 Nano, der vejer under 1 kg. Alle optimeret til at understøtte hybride arbejdsformer med glimrende kameraer, 360-graders mikrofonsystemer og selvfølgelig masser af muskler og batteritid.

ThinkPads får intelligent arbejdsfunktionI samme ombæring lanceres den nye alt-i-én-pc ThinkCentre M90a Pro Gen 3, en ny Tiny-in-One med navnet Tiny Flex, en 27-tommer skærm i ThinkVision P-serien og et modulært system til videomøder kaldet Voice-over-IP Modular Stack, som rummer både webkamera og højtaler.

Forbedret kamera og nye sikkerhedsfunktioner

At den nye ThinkPad X1-serie retter sig særligt mod hybride arbejdsformer bliver afsløret i en designdetalje. I en såkaldt kommunikationsbjælke er der mulighed for at få et Full HD-webkamera med Privacy Shutter og 360-graders mikrofonsystem med fire mikrofoner. Bjælkens design giver plads til en større sensor, end man normalt finder på andre bærbare computere, hvilket giver bedre billedkvalitet ved selv svag belysning.

Derudover byder udvalgte modeller også på en ny teknologi kaldet Computer Vision. Teknologien bruger kunstig intelligens til at skærpe forståelsen af, om personen foran skærmen har intention om at bruge computeren, eller om det blot er en kollega, som passerer forbi i baggrunden på kontoret. Computeren bliver derfor kun vækket og låst op, når ejeren sidder klar til at arbejde – det virker sågar, når brugeren har en beskyttende ansigtsmaske på. Samtidig kan teknologien spare strøm ved at slukke skærmen eller neddrosle lysstyrken, når brugeren kigger væk.

Derudover byder serien på følgende højdepunkter:

 • Ydelse:
  • generation af Intel Core-processorer med mulighed for at tilvælge Intel vPro, herunder modellerne U15 og P28.
  • Hurtig LPDDR5-hukommelse og mulighed for lagerplads baseret på PCIe Gen 4.
  • Nyt tastaturdesign med øget luftindtag på X1 Carbon og X1 Yoga, som forbedrer køleevnen.
 • Brugeroplevelse:
  • Mulighed for at vælge en 2,8K OLED-skærm til X1 Carbon og en 4K OLED-skærm til X1 Yoga.
  • Mulighed for at vælge et Full HD-kamera med 1.4µm kamerasensor og Computer Vision-teknologi.
 • Tilslutninger og sikkerhed:
  • Wi-Fi 6E-understøttelse og mulighed for at vælge 4G LTE eller 5G sub-6 WWAN-forbindelser
  • ThinkShield Firmware Resiliency 2.0, som skærper beskyttelses-, detektions- og gendannelses-processer.
  • Computer Vision gør computeren bedre til at identificere brugere foran skærmen, simplificerer login-processen og øger sikkerheden.
  • ThinkPad X1-modellerne understøtter Tile, som gør det muligt for brugere at lokalisere deres pc i op til 14 dage efter, den er blevet slukket.
Fremtidens stationære computer er fleksibel

Ved første øjekast er den nye ThinkCentre M90a Pro Gen 3 en ganske almindelig opdatering af Lenovos premium alt-i-én-pc til virksomheder. Under overfladen gemmer den dog på nye funktioner, som gør det nemmere at samarbejde og arbejde effektivt.

Til videomøder har den eksempelvis som standard et vipbart kamera med indbyggede mikrofoner og en lille højtaler. Derudover er der mulighed for at udvide løsningen med et 360-graders mikrofonsystem med fire mikrofoner, der med kunstig intelligens kan dæmpe baggrundsstøj, og et højtalersystem udviklet sammen med Harman.

Computeren er drevet af 12. generations Intel Core-processorer med op til en i9-processor, som bygger på Intels vPro-platform – Intels virksomhedsløsning, der er anerkendt for høj ydelse, høj hardware-sikkerhed og god mulighed for fjernadministration af fx en virksomheds computerflåde.

Derudover har den en 23,8 tommer QHD-skærm og kan fås med op til 64GB DDR5-hukommelse og med et bredt udvalg af lagersystemer og indgange. Der er også mulighed for at tilvælge Human Presence Detection, hvor computeren selv låser, når brugeren forlader computeren.

Er der behov for en mere modulær løsning, så er TIO Flex (Tiny-in-One) et alletiders bud. Tiny-kategorien giver stor fleksibilitet i forhold til at skræddersy computeren til egne behov og opgradere løbende. Særligt i kombination med Lenovos ThinkVision-skærme, hvor du fx nemt kan montere TIO Flex.

Skærme til hybridkontorer

Fleksibilitet er også en af fordelene ved de seneste tilføjelser til Lenovos serie af skærme til professionelle, ThinkVision P27h-30 og P27q-30, som begge er 27-tommer QHD-skærme med et næsten kantløst design og stor farvepræcision. De kan vippes, vendes og drejes i et væld af retninger for at sikre den rette ergonomi, og så har de et bredt udvalg af porte. P27h-30 byder på en étkabelsløsning til bærbare computere, så skærmen kan fungere som dock med strøm og ethernet. Dermed kan du også nemt skifte mellem forskellige inputkilder – fx en stationær og bærbar på hjemmekontoret.

 Begge skærme kan udstyres med en løsning til videomøder. Med ThinkVision VoIP Modular Stack får du en kabelløs videomødeløsning med det nye MC60 Monitor Webcam og MS30 Monitor Soundbar.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>