Til toppen af verden med Rasmus Kragh og Garmin
Hjem EFTER ARBEJDE Til toppen af verden med Rasmus Kragh og Garmin

Til toppen af verden med Rasmus Kragh og Garmin

Af Redaktionen

Sikkert op og ned af verdens højeste bjerg med teknologi som support

Til toppen af verden med Rasmus Kragh og GarminAt udfordre sig selv, skubbe grænser og at være, alt hvad du kan være, er en del af Garmins DNA. Læs om hvordan modern teknologi baseret på GPS hjalp bjergbestigeren, Rasmus Kragh med ikke bare at nå nye højder, men også at komme hjem med en historie værd at fortælle.

I sin nye bog fortæller, Garmin ambassadør, Rasmus Kragh, sin historie om at være første dansker til at nå toppen af Mount Everest uden brug af ilt. Kun omkring 200 mennesker har klaret det før ham.

Rasmus forlod Danmark og sagde farvel og vi ses til venner og familie, og den 23. maj 2019 nåede han Mount Everests top.

Han havde forberedt turen i mere end fire år. Forberedelserne inkluderede både fysisk træning, samt planlægning af ruten, der skulle klatres og det rette udstyr til hjælp hertil.

Hele turen blev tracket med Garmin inReach mini – en lille enhed, som hjælper brugeren med GPS-position, vejrudsigt, sms’er og deling af position med andre.

”Folk kunne følge mig på inReach share siden, som Garmin tilbyder. Det er en fantastisk funktion, som mindsker afstanden til familie og venner, når man er alene på bjerget”, fortæller Rasmus.

”Sammen med deling af position, gjorde sms-funktionen også, at afstanden hjem til føltes lidt mindre.” Brugeren kan kommunikere med resten af verden ved hjælp af tekstbeskeder, selvom der ikke er nogen mobildækning. Og hvis en ulykke skulle ske, kan brugeren komme i kontakt med redningsservice. ”Det var en god forsikring for både mig og min familie derhjemme”, fortæller Rasmus os.

Når man færdes i et så fjendtligt miljø, som Mahalangur Himal-området i Himalaya byder på, og skal bestige 8.848 meter, er det vigtigt at have en nøjagtig vejrudsigt i realtid. “Vejret kan overraske dig med kort varsel, og du er nødt til at planlægge fremad, så det var betryggende at have vejr-funktionen i inReach-enheden”, fortsætter Rasmus.

Men den teknologiske hjælp gjaldt ikke bare inReach til SOS og vejr, den inkluderede også et fenix smartwatch og et Virb 360 graders actionkamera fra Garmin.

”På mit håndled havde jeg et fenix-ur til at tracke mine fysiologiske data. Det hjælper med at holde styr på min fysiske tilstand, kompasretninger, waypoints mm.” Rasmus slutter af med at fortælle, at det også var et godt værktøj, da han trænede, planlagde og forberedte turen til toppen af verden.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>