Tivoli Friheden byder endnu engang velkommen til Danmarks største Blomsterfestival
Hjem Efter Arbejde Tivoli Friheden byder endnu engang velkommen til Danmarks største Blomsterfestival

Tivoli Friheden byder endnu engang velkommen til Danmarks største Blomsterfestival

Af Redaktionen

Fra den 1. juli til den 8. august danner Tivoli Friheden rammen for et sandt blomstermekka, der vil fylde alle afkroge af den aarhusianske forlystelsespark.

Tivoli Friheden byder endnu engang velkommen til Danmarks største Blomsterfestival

Tusindvis af blomster vil vokse op af forlystelserne, sno sig rundt om træerne og vælte ud af skraldespandene.

Samtidig byder festivalen på masser af unikke oplevelser for alle aldre – såsom talks, workshops og grønne serveringer.

Der er en stor sanseoplevelse i vente, når Tivoli Friheden for anden gang byder velkommen til Danmarks største Blomsterfestival.

Festivalen varer fra den 1. juli til den 8. august, og her vil Frihedens sommergæster kunne se, dufte, smage, tænke og mærke blomster på en helt ny måde: Som mad, kunst, traditioner, historie, miljøaktivisme og meget andet.

Fokus på blomsters kulturelle betydning

Blomsterfestivalen vil udgøre en sand eksplosion af farver og dufte. Nogle blomster springer i øjnene – som de lyserøde begonier, grønne buksbom, lilla stauder, blå lobelier, røde roser, lyslilla rølliker, hvide kæmpeliljer, der akkompagneres af en himmel af farverige paraplyer og en eksplosion af konfetti.

Andre blomster skjuler sig – i dufte, fortællinger, smagsoplevelser og traditioner, vi aldrig har sat spørgsmålstegn ved. Tivoli Frihedens Blomsterfestival handler netop om mere end, hvad øjnene ser. Festivalen sætter således fokus på den store kulturelle betydning, de som blomster har i mange forskellige sammenhænge.

Dermed får gæsterne lejlighed til at tænke på, hvordan blomsterne følger os gennem livet og markerer højdepunkter og traditioner. Helt frem til, at en rød rose lander oven på kisten, efterfulgt af endnu en og endnu en. På hvordan blomster er mad, genbrug, miljø og klima – og symboler, som vi kan betragte lige nu, men som snart vil være væk.

Events, talks, workshops, inspirationshaver og grønne serveringer

Der bliver masser at tage sig til for Frihedens gæster, der blandt andet kan deltage i kreative events, havetalks og workshops for alle aldre, ligesom man kan opleve inspirationshaver og smage grønne serveringer.

De mange aktiviteter kan naturligvis kombineres med alle forlystelsesparkens andre attraktioner og traditioner, der tilsammen skaber en helstøbt oplevelse for alle aldre.

Sidste år trak festivalen 45 procent flere gæster til

Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, glæder sig til denne anden udgave af festivalen:

”På grund af festivalen havde vi sidste år 45 procent flere juli-gæster end i 2019. Allerede dengang besluttede vi, at Blomsterfestivalen naturligvis skulle vende tilbage i de kommende år, så vi kunne gentage den store succes. Det bliver derfor fantastisk endnu engang at betragte gæsternes fascination og forundring, når de med nysgerrighed og smil på læben bevæger sig gennem det farvestrålende landskab.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>