To måder, du kan reducere elforbruget med Smart Home-produkter
Hjem ENERGI To måder, du kan reducere elforbruget med Smart Home-produkter

To måder, du kan reducere elforbruget med Smart Home-produkter

Af Redaktionen

De stigende energipriser har sat mange husholdninger under pres, og mange følger bekymret med i en energikrise, der har ramt det meste af verden.

Heldigvis er der flere ting, den enkelte borger kan gøre for at undgå de værste overraskelser, herunder at bruge den hjælp, der er at hente via smart home-produkter.

Her kan danskerne nemlig finde hjælp til at få langt bedre kontrol over deres elforbrug og dermed potentielt reducere deres elregning.

Der findes mange effektive smart home-løsninger, der både kan hjælpe med at visualisere, planlægge og styre el-forbruget. En af måderne er via Netatmos Home + Control-app, som samler information sammen fra en lang række produkter fra forskellige brands. Et samlet overblik gør det væsentligt nemmere for brugeren at styre el-udgifterne i hjemmet.

Trin 1: Find strømslugerne visualisér forbruget
Det første step i at reducere strømforbruget er at finde ud af, hvilke enheder der sluger strøm, så man enten kan bruge dem så lidt som muligt; bruge dem når strømmen er billigst, eller overveje at købe nyt med lavere strømforbrug. Viden er, som bekendt, magt – og en af mulighederne for at skaffe sig et overblik er appen Home + Control. Her kan man få detaljerede grafer, der giver overblik over boligens energiforbrug i realtid – og hvor meget strøm hver enkelt enhed bruger.

Trin 2: Planlægning af forbrug og fjernstyring af enheder
Når man først har fået et overblik over strømslugerne, kan man planlægge, hvornår de skal i brug, så man kan undgå at bruge unødvendigt meget strøm. En smart måde at spare på strømforbruget er at forbruge, når strømmen er billigst og slukke for enhederne efter endt brug.

To måder, du kan reducere elforbruget med Smart Home-produkterGenerelt er det nemt at styre smart home-produkter direkte fra ens smartphone. Her kan man tænde og slukke lyset, elektriske apparater og det mest energikrævende udstyr, som vandvarmere eller opladere til elbiler. Ved at fjernstyre de forskellige enheder kan man meget nemmere planlægge sit forbrug og styre, hvornår hvad skal tændes/slukkes.

I Home + Control-appen kan man også slå notifikationer til, så man kan se om en enhed har været tændt for længe. Home + Control-appen kan også give besked, når brugeren når en given grænseværdi, man selv har sat.

Så er der mulighed for at mindske forbruget af nogle af de elektriske apparater, der bidrager til overforbrug.

Installation
For at tilslutte enhederne til Home + Control-appen skal brugeren først installere en gateway; en elektronisk enhed i et datanetværk, som udgør forbindelsesled mellem de tilsluttede enheder. Gatewayen findes i forskellige former og kan installeres på forskellige måder, f.eks. i det elektriske panel, indlejret i væggen eller sat i en stikkontakt. Når den er installeret, kan brugeren udstyre sit hjem med tilsluttede produkter og herigennem nemt få et overblik over hjemmets forbrug samt hurtigt spare på strømmen.

Home + Control-appen er gratis og kan findes i både Apple Store og Google Play Store.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>