Total og Iberdrola går sammen om at byde på havvindmølleparken Thor

Total, et bredt globalt energiselskab og en erfaren operatør i den danske Nordsø, og Iberdrola, en førende producent af vindenergi på verdensplan, har indgået et partnerskab for at byde på den nye havvindmøllepark Thor i den danske Nordsø.

Total og Iberdrola går sammen om at byde på havvindmølleparken Thor
Martin Rune Pedersen, Country Chair for Total in Denmark

Partnerskabet, som deles ligeligt 50/50 mellem de to partnere, er netop blevet prækvalificeret af Energistyrelsen til at byde på havvindmølleparken Thor, som bliver en af verdens største havvindmølleparker med en kapacitet på mellem 800 og 1.000 MW (megawatt).

”Total har en klar ambition om at nå netto-nuludledning i 2050 sammen med samfundet og at spille en betydelig rolle i energiomstillingen i Europa. Vores deltagelse i Thor-udbuddet matcher vores ambitioner, da det understreger vores ønske om at spille en aktiv rolle i Danmarks energiomstilling, hvor vi bibringer mere end et halvt århundredes erfaring med at drive offshore-operation i Nordsøen som energipartner til Danmark”, siger Martin Rune Pedersen, ansvarlig for Total-gruppens aktiviteter i Danmark.

”Den fortsatte udvikling af offshore vindenergi er afgørende for ambitionen om at opnå CO2-neutralitet, og Thor kommer til at blive et vigtigt projekt for den grønne omstilling i Danmark. Som global leder inden for offshore vind, og med store projekter som allerede er i operation i Nordsøen og Østersøen, ser vi frem til at bidrage med vores erfaring til dette spændende nye projekt”, siger Jonathan Cole, global chef for offshore vindenergi hos Iberdrola.

Total og Iberdrola arbejder på at levere et konkurrencedygtigt bud i den igangværende budrunde, som forventes afsluttet fra Energistyrelsens side inden udgangen af 2021.