Tradiums første e-sports hold er i fuld gang med træningen
Hjem NYHEDER Tradiums første e-sports hold er i fuld gang med træningen

Tradiums første e-sports hold er i fuld gang med træningen

Af Redaktionen

I et stort lokale, på toppen af Tradium HTX, sidder 20 unge i en halvcirkel og taler med hinanden og med andre rundt om i verden igennem deres head sæt.

Tradiums første e-sports hold er i fuld gang med træningen 1

E-sports elev er igang med at snakke med sit hold

Opmuntrende udbrud og grin præger stemningen, og for den uindviede kan det let virke som en forvirret oplevelse, og det kan umiddelbart undre, hvad den undervisningsmæssige sammenhæng er.

Men den sammenhæng er der, for de 20 studerende har det tilfælles, at de godt kan lide at spille computerspil, såsom eksempelvis spillet Counter Strike. De har derfor meldt sig ind på Tradiums e-sportshold, hvor de får mulighed for at dyrke deres hobby på et højt niveau på tværs af årgange og uddannelser på Tradium.

På E-sports akademiet foretages undervisningen af en certificeret e-sports instruktør, som forklarer, hvordan det handler om mere, end bare at blive dygtigt til at spille computer.
”De studerende bliver bedre til at spille, men de får mere ud af det end bare det. De bliver bedre til at samarbejde, de bliver bedre til at kommunikere, og de bliver bedre til at konflikthåndtere. Altså får de alle nogle sociale færdigheder, som man opnår ved at sidde sammen og spille computer.” udtaler Andreas Bastian Dalsaa, der er adjunkt ved Tradium HTX og certificeret e-sports instruktør.

Den samme opfattelse har Ruben Kilian Anderluh-Jørgensen, der er elev på Tradium HTX og fungerer som coach for e-sports holdet.

”Du kan overføre det til din livsstil, for du er nødt til at være sund, ligesom når du dyrker sport. Det kan jeg tage med videre i mit liv og fortsætte med at spise sundt, få nok søvn, drikke nok vand osv. Der er mange, som tror, at det ikke er vigtigt, når man skal spille computerspil, men det er nogle af de vigtigste ting for at kunne spille med i top,” forklarer Ruben, der for eksempel hjælper spillerne med at finde den rigtige strategi og evaluere hvor der er plads til forbedringer.

Stor interesse for e-Sport

Efter hver kamp bruger de studerende tid på at analysere, hvad der gik godt og hvad de kan lære af kampen til næste gang. De arbejder også med forskellige roller på holdet og lægger inden hver kamp en taktik.

Hos Tradium er interessen for e-sport stor, og der mødte 175 elever op til det første informationsmøde. De skulle alle skrive en ansøgning og begrunde, hvordan de fx vil hjælpe en fra deres hold i en kamp. Der starter flere e-sports hold op hos Tradium, når den nye ToolBox står færdig. Derudover er det planen at få hold med til EDU CUP, som er landets første eSports turnering for uddannelsessteder.

Nye rammer indviedes snart

Lige nu foregår undervisningen på Tradium HTX, men når Tradium ToolBox står klar efter efterårsferien, så vil de mange computere blive flyttet derover og de nuværende stole fra skoledagen blive skiftet ud med specielle gamingstole beregnet til det specifikke formål.
Her vil den nye ToolBox danne rammen for et professionelt e-sports miljø, som er perfekt til for eksempel store turneringer med op til 400 spillere eller store LAN-partyer.

Fakta
-Alle elever på Tradium kan træne e-sport.
-Træningen kombineres med fysisk træning.
-Der bliver træning i Counter Strike (CS), League of Legends (LoL) og Overwatch.
-Elever der ansøger, er garanteret at komme på et hold.
-Tradium stiller computere til rådighed.

Se her hvordan det er at spille e-sport på Tradium:

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>