Truslen mod vigtig infrastruktur stiller nye krav til datalagring
Hjem SIKKERHED Truslen mod vigtig infrastruktur stiller nye krav til datalagring

Truslen mod vigtig infrastruktur stiller nye krav til datalagring

Af Redaktionen

En stigning i sabotage mod følsom infrastruktur samt en stigende forekomst af naturkatastrofer stiller nye krav til hvordan datalagring skal administreres.

Den offentlige sky er stadig en stærk mulighed i mange tilfælde.

Men når sikkerhed og tilgængelighed skal prioriteres, bør hybridløsninger og lagring i egne datacentre overvejes, skriver Fredrik Arveskär, regionschef Nordic og Benelux, hos Infinidat.

Vi ved, at der er cyberkriminelle, der hacker sig ind i vores it-miljøer. Men også fysisk sabotage mod infrastruktur bliver mere og mere almindeligt. Det gælder ikke kun gasledninger i Østersøen. For nylig blev det rapporteret, at fiberkabler i vandet ud for Marseille blev skåret over, med det resultat, at telefon- og internettrafikken gik langsommere til lande som USA og Indien.

Vi kan bestemt forvente flere angreb mod følsomme fibernet. Selv naturkatastrofer forårsaget af klimaændringer kan føre til problemer. Virksomheder, der udelukkende er afhængige af cloud storage, befinder sig i en sådan situation. Dels påvirkes adgang og tilgængelighed, der kan endda være fuldstændigt stop i datastrømmen. Dels bliver det sværere at garantere cybersikkerhed, når kontakt med det vigtigste aktiv, virksomhedens data, mangler eller er dårligt.

Truslen mod vigtig infrastruktur stiller nye krav til datalagringI dag er antallet af følsomme flaskehalse i infrastrukturen stort, i hvert fald hvis målet er kontinuerlig pålidelig ydeevne, konstant adgang til data og applikationer og med et højt sikkerhedsniveau.

Centrale knudepunkter af forskellig art er et eksempel på følsomme punkter i infrastrukturen. Det kan afholde leverandører af interconnectløsninger fra at reducere svartider på visse typer dataleverancer over internettet.

Læg dertil, at der bliver hørt kritiske røster om sikkerhed i skyen, blandt andet fra Cloud Security Alliance.

Ingen – eller få – hævder, at løsningen på at håndtere de ovenfor beskrevne trusler er at bringe al it hjem til egne datacentre, som ligger geografisk tæt på virksomhedens drift. Men de beregninger, der bestemmer, hvordan it-ressourcer som storage skal fordeles mellem egne datacentre (on-premise), hybridmiljøer og offentlige cloud-tjenester skal formentlig genberegnes på grund af ændrede eksterne faktorer.

Risikoanalyse bliver en vigtigere ingrediens i disse beslutninger. Data, der skal være tilgængelige og sikret for enhver pris, skal muligvis opbevares i et dedikeret datacenter, selvom en offentlig cloud-storagetjeneste kan opfattes som fleksibel under normale omstændigheder. Prisen der skal betales kan være for høj, hvis der er problemer med at få adgang til cloud-tjenesterne.

Hver virksomhed skal revidere sine egne beslutninger, der er ingen universelle løsninger. Men alt tyder på, at it-drift og -storage i stigende grad vil blive styret i hybride miljøer. Det stiller nye krav til fleksible løsninger til styring af IT generelt og storage i særdeleshed.

Af: Fredrik Arveskär, regionschef Nordic og Benelux, Infinidat

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>